Infractionalitatea silvica a scazut in zona Parcului National Calimani


Intră acum și în grupul de

Directorul Administraţiei Parcului Naţional Călimani, Basarab Bîrlădeanu, a declarat vineri, în cadrul conferinţei de presă, prilejuită de implementarea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de vizitare şi conştientizarea comunităţilor locale din Parcul Naţional Călimani” că de când se află în funcţie, rata infracţionalităţii silvice în zona Parcului Călimani a scăzut.

„În trei ani de zile, de când lucrez la parc, am avut o singură infracţiune. Am dus o muncă de educare şi de conştientizare cu toţi vizitatorii. Poate că uneori ar fi fost motive să-i sancţionăm, dar am preferat să discutăm cu oamenii, să îi facem să înţeleagă că este mai bine să protejeze natura, şi nu să o distrugă. Infracţiunea a fost comisă de un proprietar de autoturism care a intrat în zona lacului Iezer şi vroia să îşi spele maşina”, a declarat Basarab Bîrlădeanu.

În acest sens, se va face şi o campanie de ecologizare în cadrul proiectului mai sus menţionat, în cadrul căruia, elevii, dar şi grupurile de turişti vor fi instruiţi în ceea ce priveşte educaţia ecologică în zonă.

„Putem considera că suntem mai privilegiaţi de soartă în comparaţie cu alte zone protejate din ţară, parcuri naţionale sau naturale, deoarece aici, în zonă, avem aportul comunităţii. Oamenii înţeleg şi susţin activităţile parcului, de aceea nu prea avem probleme negative de comportament în ceea ce priveşte partea de respectare a naturii”, a adăugat Cristinel Ortoanu, responsabil pentru relaţii cu comunităţile al Administraţiei Parcului Naţional Călimani.


Intră acum și în grupul de