Europarlamentarul Petru Luhan a dezinformat membrii Comisiei REGI din Parlamentul European (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu l-a acuzat, într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune Antena 3, pe eurodeputatul sucevean Petru Luhan că a minţit în plenul Comisiei de Dezvoltare Regională (REGI) din Parlamentul European, atunci când a afirmat că ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, nu se afla marţi în Bruxelles.

Ramona Mănescu a spus în cadrul intervenţiei că nu a înţeles de ce Luhan a minţit europarlamentarii din comisie că Elena Udrea nu se afla la Bruxelles în condiţiile în care acesta se afla într-o întâlnire cu un comisar european în loc să fie prezentă la şedinţa Comisiei REGI unde fusese invitată oficial de preşedintele Comisiei, Danuta Hubner, şi unde urma să dea explicaţii privind gradul scăzut de absorbţie a fondurilor europene.

Presa centrală a publicat, miercuri, ample relatări despre modul în care ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea a sfidat Parlamentul European prin faptul că nu s-a prezentat la audierile din Comisia pentru Dezvoltare Regională a forului legislativ de la Bruxelles, dar că în schimb l-a trimis pe secretarul de stat Răzvan Murgeanu să dea piept cu criticile europarlamentarilor din toate ţările membre care ne reproşează rata mică de absorbţie a fondurilor europene din ţara noastră.

Mai mulţi eurodeputaţi au considerat inacceptabilă aceasta jignire adusă de ministrul Elena Udrea şi au solicitat amânarea dezbaterii raportului privind vizita delegaţiei PE în Romania.Ca urmare, europarlamentarul liberal, Ramona Mănescu a solicitat demisia Elenei Udrea.

În cadrul discuţiilor de la Comisia REGI în cadrul cărora s-a pus în dezbatere iniţial dacă este normal ca ministrul invitat să absenteze şi să-şi trimită un adjunct în condiţiile în care se afla la Bruxelles, europarlamentarul PDL de Suceava, Petru Luhan, a declarat că Elena Udrea nu se află la Bruxelles.

„Pentru a clarifica situaţia, ieri cu o oră înainte să mă urc în avion am discutat cu doamna Udrea şi ea nu se află la Bruxelles. Vreau să o întreb pe doamna Krehl (europarlamentarul german care a susţinut în şedinţă că Elena Udrea este în Bruxelles n.r.) de unde această informaţie. Credeţi-mă, nu se află la Bruxelles”, a spus Luhan.

Preşedintele Comisiei, Danuta Hubner, a arătat că plecându-se de la premisa că Elena Udrea nu se află la Bruxelles, aşa cum a susţinut Luhan, atunci se poate începe dezbaterea cu secretarul de stat Răzvan Murgeanu.

De remarcat este că pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost publicată, informaţia că Elena Udrea s-a aflat marţi la Bruxelles unde s-a întâlnit cu cu Antonio Tajani, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar pentru industrie şi antreprenoriat şi cu Johannes Hahn, comisar pentru politică regională.

„Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, s-a întâlnit astăzi, 12 aprilie a.c., la Bruxelles, cu Antonio Tajani, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar pentru industrie şi antreprenoriat şi cu Johannes Hahn, comisar pentru politică regională” , se arată pe site-ul oficial al MDRT, ceea ce confirmă că europarlamentarul german Constanze Angela Krehl a avut informaţii exacte în timp ce Petru Luhan a dezinformat membrii comisiei REGI.


Intră acum și în grupul de