Ce are în minte atunci când minte, Petru Luhan?


Intră acum și în grupul de

Europarlamenarul sucevean Petru Luhan este cel pe care sucevenii l-au putut admira în toata splendoarea sa la poza de grup de la Bucureşti, din Modrogan, după fiecare sesiune de alegeri în care PDL a ieşit câştigător, deşi aportul său public a fost minim. El este un tip înăltuţ, din Măneuţi, plecat de tânăr pe meleagurile Germaniei, revenit în ţară din motive încă necunoscute şi propulsat pe orbita politică în condiţii neelucidate.

Luhan a fost prezent, anul trecut, prin paginile ziarelor sucevene cu o serie întreagă de subiecte care mai de care mai „voluptuoase”. Mai întâi, a scris presa suceveană că s-a tot distrat cu Poliţia Română la volanul unei maşini de lux pe care o conducea copiind parcă stilul unui lider politic, adică după ce băuse ceva la o petrecere. Nu putem bagă mâna în foc dacă a fost apa plată sau altceva.

A doua oară, cu dna Tania Budi pe care „feciorul” Luhan a lăsat să se înţeleagă, pentru presa mondenă, că ar fi într-o mare relaţie de amor cu el, minţind fără nici o remuşcare. Femeia a fost nevoită să iasă în presă şi să spună peste tot că nu este adevărat şi l-a mai şi catalogat pe Luhan ca fiind „un necioplit”.

Dl Luhan este de altfel specialist în a lăsa să se înţeleagă ce vrea el şi, mai mult decât atât, să inducă în opinia celor din jur doar ce îi este favorabil. De altfel, în momentul în care a fost lansat în politica suceveană, în primăvara lui 2008, Luhan s-a prezentat ca fiind nici mai mult nici mai puţin decât DIRECTORUL ECONOMIC al OMV. Nici până în ziua de azi nu am reuşit să elucidăm misterul cu directoratul dlui Luhan la prestigioasa firmă austriacă, nereuşind să dăm de nici un fel de Luhan prin scriptele companiei.

La cât de bine s-a descurcat Luhan pe post de administrator public al judeţului ar putea vorbi cei cu care a intrat în contact în perioada în care a îndeplinit această funcţie, iar PDL Suceava a găsit de cuviinţă să „scape de Luhan” şi să renunţe la serviciile acestuia, şi să îl promoveze pe listele PDL pentru Parlamentul European.

Până acum, despre Petru Luhan ca parlamentar european ştim sigur că a donat 20.000 de euro la partid doar în cursul anului trecut.

Şi mai ştim că marţi a minţit public, fără să clipească, spunând că Elena Udrea nu este la Bruxelles, deşi era acolo într-o discuţie cu un comisar european.

Ce rost avea să se bage în seamă Luhan e simplu. Şi el, ca şi mulţi alţii din PDL au înţeles că e bine să te faci preş în faţa şi acestei Elena din partid dacă vrei să îţi meargă bine. Iar Luhan, ambiţios şi lipsit de scrupule, a înţeles că e momentul să mintă cu neruşinare pentru a o face să se simtă bine pe dna Udrea. Care, la rândul ei, va face ca dl Luhan să se simtă bine într-o funcţie de conducere după Convenţia Naţională a PDL. În felul acesta, dl Luhan a plătit tribut pentru un viitor loc eligibil pe listele PDL la alegerile europarlamentare din 2014.

Diferenţa dintre Petru Luhan şi colegul său de la PSD, Adrian Severin este că Luhan nu a cerut bani ca să facă frumos într-o comisie a PE, ci şi-a asigurat un venit foarte bun. În rest, acelaşi aluat, acelaşi scop- mulţi euro!

Mihai Chira

PS: linkul urmator ar putea sa va ofere mai multe date despre gestul dezonorant al europarlamentarului sucevean. LUHAN minte pentru Elena Udrea


Intră acum și în grupul de