Sorin Oprescu il „contracandideaza” pe Aurel Olarean la Pasca de Cartea Recordurilor


Intră acum și în grupul de

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, şi-a propus pentru această perioadă a anului, stabilirea unui nou record mondial, prin realizarea unei păşti gigantice, care să aibă diametrul de nouă metri, iniţiativă ce pare a devansa rezultatul obţinut în urmă cu doi ani, de către primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, care a primit certificatul pentru “Cea mai mare Pască”, în data de 9 aprilie 2009, din partea World Records Academy, pască ce avea diamentrul de doi metri.

Potrivit publicaţiei “Click”, echipa de la Bucureşti, care se va ocupa de prepararea produsului gigant, va fi formată din 5 cofetari, coordonaţi de cunoscutul bucătar Horia Vîrlan, scopul principal urmărit fiind acela de a intra în Cartea Recordurilor, cu cea mai mare pască din lume.

Acţiunea va debuta vineri, 22 aprilie, de la ora 12.00, în parcarea Vitantis, acolo unde pasca urmează a fi expusă publicului, pe un suport special, în jurul orei 17.00. Conform Regulametului Cărţii Recordului, produsul va trebui distribuit în totalitate, echipa de la Bucureşti estimând că pasca va fi împărţită în 500 de porţii.

Imediat după aceasta, imensul produs tradiţional românesc va fi filmat, iar înregistrarea va fi trimisă la World Record Academy pentru validarea recordului, informează sursa citată.

Contactat telefonic, şi anunţat despre intenţia pe care Sorin Oprescu o are în pragul Sărbătorilor Pascale, primarul rădăuţean, Aurel Olărean, a declarat pentru NewsBucovina.ro: “M-aţi luat prin surprindere. Anul acesta, nu mai avem timpul necesar pentru a răspunde unei astfel de provocări, însă, probabil dacă bucureştenii ne vor < detrona > , la anul vom lua iniţiativă pentru a bate un nou record mondial. În urmă cu doi ani, am reuşit să batem recordul, la vremea aceea, cu o pască ce avea diametrul de 2 m, lucrul acesta fiind recompensat de World Records Academy prin intermediul unui certificat ce poate fi vizualizat pe site-ul Primăriei Rădăuţi”*.

Dacă pentru pasca de la Rădăuţi s-au folosit 300 de ouă, 45 de kg de brânză, 3 kg de stafide ş.a. , pentru pasca de la Bucureşti, cantităţile produselor alimentare vor fi mult mai mari. Conform aceleiaşi publicaţii menţionate mai sus, se vor folosi: 30 de kilograme de făină, 1,5 kilograme de drojdie de bere, 1,8 kilograme de zahăr, 12 litri de lapte, 300 de ouă, 45 kilograme de brânză de vaci, 3 kilograme de smântână, 6 kilograme unt, 1,2 kilograme coajă de lâmâie şi portocală, 6 kilograme de stafide şi 3 kilograme de griş şi sare.

Tot în 2009, la nivelul judeţului Suceava, un uriaş ou încondeiat amplasat în centrul municipiului reşedinţă de judeţ, a fost omologat de World Record Academy, ca fiind cel mai mare ou tradiţional de Paşte din lume, având o înălţime de 7,25 metri, diametrul de 4,6 metri şi o greutate de 1,8 tone.


Intră acum și în grupul de