PSD-istii vor ca inca 4 drumuri sa fie modernizate prin PNDI (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Grupul aleşilor judeţeni PSDPNL lucrează la un proiect de hotărâre prin care să fie suplimentat numărul de drumuri judeţene care să fie modernizate prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, a anunţat joi, liderul social-democraţilor suceveni, deputatul Cătălin Nechifor. „Dacă dublăm numărul de kilometri care ar urma să fie reabilitaţi preţul s-ar apropia de cel corect”, a spus preşedintele PSD Suceava, consideră că preţurile pentru reabilitarea de drumuri judeţene incluse în PNDI în judeţul Suceava sunt exagerat de mari şi că din fondurile alocate de Guvern s-ar putea reabilita mai mult de 93 de kilometri, cum este prevăzut în actualul proiect.

El a arătat că în judeţ sunt sute de kilometri de drumuri într-o stare jalnică şi propune ca prin PNDI să fie modernizate traseele Brodina-Ulma, Frătăuţii Noi-Voitinel, Hârtop-Valea Glodului-Vultureşti-Liteni şi Forăşti-Manolea-Dolheşti. „Prin acest proiect de hotărâre de Consiliu Judeţean încercăm să atragem atenţia asupra nevoii de finanţare de reabilitare de drumuri judeţene şi nu la preţuri triple cum vrea Udrea sau Flutur”, a spus Nechifor.

El a subliniat că PSD nu s-a pronunţat niciodată împotriva reabilitării de drumuri judeţene, dar că pe lângă cele şapte trasee propuse de Gheorghe Flutur, să fie reabilitate şi alte drumuri. „Sper să înţeleagă şi Gheorghe Flutur şi consilierii judeţeni PDL că demersul nostru este corect”, a mai spus Nechifor.

El a atras atenţia că din cele şapte trasee din judeţul Suceava propuse pentru reabilitare prin PNDI, în cazul a două, Mitocul Dragomirnei şi Coşna-Grădiniţa, indicatorii tehnico-economici au fost întocmiţi de o firmă din Marea Britanie care nu mai este activă în România şi s-a întrebat cine a modificat şi îşi asumă modificarea indicatorilor stabiliţi iniţial de acea firmă.

Consiliul Judeţean Suceava nu a reuşit să aprobe transferul a şapte drumuri judeţene din administrarea CJ Suceava în cea a MDRT, pe perioada modernizării acestora prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), suma totală prevăzută pentru lucrări fiind de aproximativ 247 milioane de lei (60 de milioane de euro). De la şedinţă au lipsit însă consilierii judeţeni ai opoziţiei, cu excepţia unui membru PSD, şi nu a existat cvorumul de două treimi necesar adoptării unor hotărâri privind patrimoniul, iar proiectul nu a mai fost suspus dezbaterii.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că lupta politică nu trebuie să afecteze interesele locuitorilor judeţului şi a arătat că a discutat cu majoritatea consilierilor judeţeni ai opoziţiei, care i-ar fi spus că sunt de acord cu modernizarea drumurilor respective, dar că au fost opriţi de conducerea partidului să participe la şedinţă.

El a subliniat că judeţul Suceava are o reţea de drumuri judeţene de 1.136 de kilometri, din care 300 de kilometri sunt din pământ sau piatră, care este în proces de modernizare, dar pentru care este necesară atragerea de fonduri importante. Preşedintele CJ Suceava a arătat că, deşi acest proiect a fost blocat prin lipsa consilierilor opoziţiei, va găsi soluţii pentru executarea lucrărilor.

Lucrarea face parte din planul de modernizare a 10.000 kilometri de drumuri judeţene şi de interes local.

Pe lista tronsoanelor de drumuri care urmează să fie modernizate în cele două judeţe figurează, printre altele, Câmpulung Moldovenesc-Stulpicani, Suceava-Dolhasca, Botoşani-Cristeşti, Iaşi-Flămânzi, precum şi reabilitări de străzi în municipiul Rădăuţi şi oraşul Liteni.


Intră acum și în grupul de