Armonie si culoare in peisajul bucovinean, marca Ioan Bodnar (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un amalgam de sentimente, printre care emoţia descoperirii naturii prin culori puternice şi curate, au recreat joi, atmosfera unei Bucovine frumoase, redate magistral în tablourile sale prin tuşe puternice, de către artistul plastic Ioan Bodnar, preşedinte al Uniunii Ucrainenilor din România – Ţinutul Bucovina.

Evenimentul, care s-a desfăşurat la Galleria „Millenium” din incinta Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, a adunat pe simeze o selecţie alcătuită din 40 de lucrări realizate în ulei, ce poartă amprenta şi semnătura prof. Ioan Bodnar.

„Expoziţia de astăzi este o retrospectivă. Sunt lucrări din anul 1984, 1994, inclusiv 2011, prin intermediul cărora sunt redate peisaje bucovinene, unde culoarea bucovineană se regăseşte prin anotimpuri întârziate, prezente… Ceea ce am expus, astăzi, aici, este practic un preambul pentru ediţia din acest an a taberei internaţionale < Bucovina trecut, prezent şi viitor > , care se va desfăşura în intervalul 1 – 15 august şi va avea subgenericul < Dialog între generaţii >”, a precizat artistul plastic.

Ioan Bodnar i-a invitat pe cei prezenţi la eveniment să caute o oază de relaxare şi de bună dispoziţie în lucrările sale, sfătuindu-i la final să se bucure de frumosul care ne înconjoară pe toţi şi să aibă cele mai bune gânduri în viaţa de zi cu zi.

Printre cei prezenţi la vernisajul expoziţiei s-a aflat şi prof. Romeo Istrati, din partea Centrului Cultural “Bucovina”, un bun prieten al artistului plastic Ioan Bodnar, care a apreciat: “Îl cunosc pe Ioan Bodnar încă de la realizarea primelor sale lucrări. Nu există o evoluţie, ci şi-a păstrat până în prezent aceeaşi amprentă senzuală. Culoarea sa este cea care emană senzualitate. Este un foarte bun şi talentat colorist, ştiind să aleagă din peisaj segmentul cu semnificaţie. Fiecare secvenţă surprinsă în tablourile sale induce sensibilitate în ochii privitorului, iar în acelaşi timp primim o porţie din sensibilitatea creatorului. Consider că este unul dintre peisagiştii de forţă pe care îi avem”, a apreciat Romeo Istrati, care a specificat că poate observa originea de bucovinean a lui Ioan Bodnar, prin faptul că „oriunde ne-am uita, simţi, miroase a Bucovina”.

Înconjurat de prieteni şi cunoştinţe, artistul plastic Ioan Bodnar a reuşit să însufleţească atmosfera din galeria IPJ Suceava, prin intensitatea culorilor folosite în lucrările sale.


Intră acum și în grupul de