Marsul “Anti-Violenta, Anti-Drog, Anti-Tutun” a adunat la Suceava 200 de participanti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În jur de 200 de elevi suceveni, alături de profesorii lor, au participat miercuri la marşul “Anti-Violenţă, Anti-Drog, Anti-Tutun” organizat de Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din Sistemul de Protecţie a Copilului aflat în dificultate „Euroactiv”. Acţiunea a fost prilejuită de celebrarea la Suceava, a primei ediţii a “Săptămânii Naţionale a Voluntariatului”, care, la nivel naţional, se afla la a X-a ediţie.

Dotaţi cu pancarte pe care erau scrise mesaje de genul: „Vrei un fum? Vei avea plămânii scrum!”, „Nu cumva te plictiseşti?! De droguri să te fereşti!”, „Tutunul în viaţa ta nici o clipă să nu stea!”, tinerii au scandat pe tot traseul (Casa de Cultură – Parcul Central – Primărie -Parcul Universităţii): „Jos violenţa!” sau “Fii independent, nu dependent!”

“Mitingul de astăzi are ca scop sensibilizarea opiniei publice şi a factorilor care ar putea decide stoparea violenţei, a consumului de tutun şi droguri în mediul şcolar şi în mediul familial. Am antrenat în această acţiune circa 200 de elevi din mai multe unităţi de învăţământ, în special de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, de la Şcoala cu clasele I-VIII Ipoteşti, de la Şcoala cu clasele I-VIII „Miron Costin” Suceava, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava şi de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava.

Consider că acţiunea iniţiată astăzi este o reuşită, mai ales că am adunat şi câţiva factori decidenţi care ar putea să stopeze fenomenul de abandon şcolar, delincvenţă juvenilă, ori trafic de fiinţe umane, mai ales că am avut alături de noi Poliţia municipiului Suceava, Poliţia Rutieră, Poliţia de la Ordine Publică, inclusiv angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi care au fost prezenţi în număr foarte mare”, a declarat preşedintele Asociaţiei „Euroactiv” Mihai Greciuc, arătându-se mulţumit de finalitatea acţiunii pe care a coordonat-o.

Potrivit acestuia, acţiunea este prima de acest gen pe care „Euroactiv” o organizează la nivel judeţean, având ca parteneri: Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava.

„Euroactiv” este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, necondiţionată politic ce activează în domeniul socio-cultural şi socio-profesional şi are ca scop sprijinirea copiilor şi tinerilor din instituţiile de învăţământ preuniversitare, din Centrele de Plasament, centre de tip familial sucevene, apartamente sociale, organizarea unor activităţi şi programe de prevenire a abandonului şcolar, de prevenire şi combatere a delincvenţei juvenile, pentru copiii şi tinerii care sunt predispuşi abandonului şcolar.


Intră acum și în grupul de