1 Iunie de poveste, la Blijdorp Suceava


Intră acum și în grupul de

Copiii din „Complexul Blijdorp România – O noua viaţa”, filiala Suceava, au avut parte miercuri, 1 iunie, de o zi ca în poveşti, prilejuită de Sărbătoarea internaţională a Copilului, ocazie cu care tinerii s-au bucurat de prezenţa clovnilor şi a personajelor din desenele animate, au avut parte de sesiuni de face-painting, desene pe asfalt, jocuri interactive, baloane de săpun, toate pe un fundal sonor asigurat de melodiile copilăriei.

Cea mai mare distracţie a copiilor cu dizabilităţi a fost de departe însă, maşina de făcut baloane, care i-au învăluit pe cei mici, aducându-le bucuria pe chip.

„Cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, ca de fiecare dată < Complexul Blijdorp România – O nouă viaţă > , doreşte să organizeze câteva acţiuni dedicate copiilor cu dizabilităţi din cadrul acestui complex.

Totodată, dorim să evidenţiem voluntariatul care s-a desfăşurat pe parcursul celor 9 ani de activitate în cadrul Complexului şi a Asociaţiei Blijdorp România prin desemnarea unor distincţii partenerilor noştri care pe parcursul acestor ani s-au implicat în activitatea de voluntariat, având în vedere că anul acesta este desemnat < Anul european al Voluntariatului >. De-a lungul timpului, la centru au ajutat voluntari de la şcolile din municipiu şi din judeţ, alături de cei veniţi din ţări ca Belgia, Anglia, Germania, Austria, America”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Ionel Ivan, președintele Asociației „Blijdorp România”.

În aceste sens, acţiunea a fost sprijinită de elevi voluntari, din clasele a X-a şi a XI-a, de la Colegiul “Mihai Eminescu”, alături de sponsorii care au răspuns pozitiv invitaţiei de a participa la deschiderea zilei de miercuri, alături de oficialităţi sucevene şi voluntari cu tradiţie ai centrului, care au primit din partea Complexului Blijdorp medalii şi diplome pentru implicarea în activităţile desfăşurate de-a lungul timpului în cadrul acestui centru.

Potrivit preşedintelui Ionel Ivan, în prezent, la Centrul de zi Blijdorp sunt înscrişi 34 de copii, în Centrul de zi Copii şi Tineri sunt înscrişi 27 de copii, iar în Centrul Rezidenţial Casa Emanuel sunt înscrişi 18 copii.

De asemenea, mai trebuie menţionat că de 1 Iunie s-a deschis şi expoziţia permanentă cu vânzare care conţine produse realizate în cadrul centrului de către copiii cu dizabilităţi, expoziţie ce poartă numele de „Blijdorp – Oraşul Fericit”. De aici, pot fi achiziţionate diverse obiecte de decor, din ceramică şi nu numai, cu preţuri variind între 5 şi 40 lei.

După sesiunile de face-painting, desen pe asfalt şi activităţile sportive pe care doar unii dintre copiii înscrişi în centru le-au putut efectua, atât participanţii, cât şi invitaţii din afară au luat parte la un grătar.


Intră acum și în grupul de