Gheorghe Șoldan propune o nouă abordare pentru ca turiștii să petreacă mai mult timp în Bucovina: Este turismul un motor al economiei în momentul de față?


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, deputatul Gheorghe Șoldan, apreciază că pentru ca turismul în județul Suceava să devină un motor al economiei județului este nevoie de o nouă abordare care să-i determine pe turiști să petreacă mai mult timp în zonă.

„În turism, avem circa 800 de unități de cazare care au un grad de ocupare de 28-30 la sută. Astăzi un turist stă în medie două nopți”, a spus Șoldan într-un interviu la News Bucovina.

„Este turismul un motor al economiei în momentul de față? Într-adevăr, avem o zonă extraordinar de frumoasă, ne-a binecuvântat Dumnezeu cu niște peisaje extraordinare, dar munții, apele, pădurile, mănăstirile, erau aici înaintea lui Gheorghe Flutur. Trebuie să facem ceva să dezvoltăm județul și inclusiv turismul”, a spus deputatul social-democrat.

„Turistul nu-ți vine în Bucovina să-ți vadă Nuntă pe Toloacă. Turistul nu-ți vine în Bucovina să-ți strige unul la stele pe o scenă pe toloacă. Turistul vine în Bucovina pentru peisajele pe care le avem, pentru mănăstirile pe care le avem, pentru faptul că oamenii sunt foarte primitori și foarte gospodari. Dar trebuie să-i mai oferi ceva în plus. Trebuie să-i oferi și alte atracții ale județului prin care să-l ții mai mult de două nopți”, a precizat Șoldan.

El a spus că în programul său pentru perioada 2024-2028 are prevăzute, între altele, punerea în valoare a Salinei de la Cacica unde vor fi investite 5 milioane de euro printr-un proiect finanțat de Guvern.

Un alt obiectiv ar fi investiția într-o pârtie artficială de sanie-bob la Vatra Dornei, care ar fi prima din România și a doua din estul Europei, ceea ce ar putea atrage sportivii să se antreneze, ceea ce ar însemna un număr de 200-300 de sportivi săptămânal, la care se adaugă și turiștii care vin la evenimentele conexe.

Comandat de PSD FILIALA Suceava, cod AEP 21240002


Intră acum și în grupul de