Un echipaj al Palatului Copiilor Suceava se pregateste pentru participarea la Concursul Interjudeţean de Karting „Cupa Caraşului”, ediţia a VIII-a. Afla detalii aici


Intră acum și în grupul de

Opt copii din cadrul cercului de Karting – Educaţie rutieră, al Palatului Copiilor Suceava, vor participa în perioada 5-7 august, la cea de-a VIII-a ediţie a Concursului Interjudeţean de Karting „Cupa Caraşului”.

“Ediţia a VIII-a a Concursului Interjudeţean de Karting „Cupa Caraşului”, face parte din Campionatul Naţional de Karting Şcolar şi este cuprins în calendarul activităţilor extraşcolare. Pe parcursul celor trei zile de concurs, vom fi găzduiţi de Palatul Copiilor din Reşiţa”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Beatrice Choleva, coordonatorul cercului de Karting de la Suceava.

Potrivit aceleiaşi surse, concurenţii vor participa în competiţie pe categorii de vârstă, cu precizarea că, capacitatea cilindrică a motoarelor va fi diferită, în funcţie de categoria de vârstă la care participă candidatul. „Totodată, un concurent poate participa la două tipuri de motorizări, în sensul în care va avea posibilitatea de a conduce două tipuri de kart-uri. La categoriile de concurs, menţionez – clasa bambini (5-7 ani, motoare de 50 cmc), clasa puffo (8-9 ani, 60 cmc), clasa mini (10-12 ani, 60 cmc), clasa cadett (13-15 ani, 80 cmc), urmaţi de juniori, seniori, care vor conduce motoare cu capacităţi cilindrice mult mai mari 100-125 cmc”, a explicat prof. Beatrice Choleva.

Din informaţiile pe care aceasta le deţine, concursul se va desfăşura pe un traseu organizat în centrul oraşului Reşiţa. „Principala noastră obligaţie este ca noi să ne prezentăm cu echipajul complet, să respectăm documentaţia (fiecare copil trebuie să deţină o asigurare ARDAS, acceptul părinţilor etc.), să ne prezentăm cu echipamentele de protecţie şi bineînţeles cu cele opt kart-uri din dotare”, a completat Choleva.

În ceea ce priveşte transportul kart-urilor, datorită sprijinului oferit de Consiliul Judeţean Suceava, aeroportul din municipiu va pune la dispoziţia echipajului o maşină pentru transportul vehiculelor.

În momentul de faţă, din calendarul competiţional, în afară de concursul judeţean de karting la care participă anual, echipajul sucevean a mai participat la concursul de karting care s-a desfăşurat la Iaşi şi la o etapă naţională care a avut loc la Târgu Secuiesc.

„Intenţionăm să ne prezentăm şi la alte competiţii de acest gen, pentru că participând la un anumit număr de concursuri, echipa acumulează un anumit punctaj, ceea ce ne va ajuta pentru următorii ani, în sensul în care vom putea fi promovaţi la alte etape de concurs”, a mai spus profesoara.

În prezent, copiii se antrenează pe terenul de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” din Suceava.


Intră acum și în grupul de