Suceveanca Letitia Exner va rata maratonul „Cercul Polar”, care se va desfasura in Groenlanda. Afla aici din ce motive


Intră acum și în grupul de

Cunoscută ca prima româncă care a participat la maratonul Everest din Himalaya, respectiv ca ocupantă a locului 5 la maratonul desfăşurat în condiţii extreme în Sahara, suceveanca Letiţia Exner a declarat în exclusivitate pentru NewsBucovina.ro, că nu va putea participa la maratonul „Cercul Polar” care se va desfăşura în Groenlanda, la finalul lunii octombrie, din motive de sănătate.

„Deşi visam la o nouă participare desfăşurată în condiţii extreme, în cadrul maratonului intitulat << Cercul Polar >> care va avea loc în Groenlanda la finalul lunii octombrie, cu regret anunţ că din cauza unei probleme de sănătate pe care o am la piciorul drept, această deplasare îmi va fi imposibilă”, a transmis Letiţia Exner, stabilită la acest moment în Bucureşti.

Contactată telefonic, aceasta a explicat echipei NewsBucovina.ro că problema de la picior a dobândit-o în urma participării la maratonul Everest, din Himalaya, care a avut loc în perioada 13-29 mai 2011. Letiţia a ţinut să precizeze însă că rămâne în continuare deschisă la astfel de provocări şi că imediat ce starea fizică îi va permite, va relua antrenamentele la alergat.

Amintim că primul maraton la care suceveanca a participat a fost cel din deşertul Sahara, desfăşurat la data de 28 februarie 2011, competiţie în cadrul căreia s-a clasat pe locul V la categoria la care a participat. Deşi în urmă cu ceva timp suceveanca ne declara că sportul nu a fost punctul său forte în copilărie, la maratonul din deşert a reuşit performanţa de a parcurge 42 de km, la peste 40 de grade Celsius.

După acest moment, la o distanţă de doar trei luni, Letiţia Exner şi-a îndeplinit un alt vis, reuşind performanţa de a deveni prima femeie româncă care a participat la un maraton desfăşurat în Himalaya. „Sunt foarte fericită pentru că am reuşit să realizez această performanţă, deşi recunosc că ultimele minute parcurse de mine din timpul maratonului mi s-au părut cele mai lungi din viaţa mea”, declara pentru NewsBucovina.ro, Letiţia Exner, la revenirea în ţară.

Românca a intrat în circuitul maratoanelor desfăşurate în condiţii extreme, răspunzând pozitiv la invitaţia pe care Andrei Roşu, un împătimit al acestui gen de participări, a lansat-o pe blogul personal.


Intră acum și în grupul de