Peste 20.000 de saci menajeri si 19.000 de manusi vor fi distribuite la Suceava in cadrul campaniei “Let`s Do It, Romania!”


Intră acum și în grupul de

Pentru Campania „Let’s Do It Romania!” care va demara sâmbătă, 24 septembrie, la Suceava s-au strâns din sponsorizări, în jur de 20.000 de saci menajeri cu capacitatea de 100 litri şi aproximativ 19.000 de mănuşi de unică folosinţă, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Alina Samoilă, coordonator judeţean pe comunicare, în cadrul proiectului.

„ << Let`s Do It, Romania! >> va debuta sâmbătă la Suceava. Îi aşteptăm pe voluntarii din municipiu care s-au înscris, sau care pur şi simplu doresc să se alăture campaniei noastre, mâine, de la ora 08.30 în parcarea Iulius Mall Suceava, la punctul nostru de înregistrare. Aceştia vor primi saci şi mănuşi şi vor fi repartizaţi pe echipe în diferite zone ale municipiului care necesită ecologizare. Acţiunile de curăţare se vor face inclusiv în zona Dragomirna, Ipoteşti, Pătrăuţi, Siminicea, ieşire spre Şcheia, Zamca şi zona Şipote”, a precizat Alina Samoilă.

Potrivit acesteia, voluntarii sunt rugaţi să parcurgă “Manualul de Curăţenie” şi “Normele de siguranţă” cu toate informaţiile necesare despre curăţenie, pe care le pot găsi pe site-ul proiectului. Voluntarii vor trebui să poarte îmbrăcăminte adaptată condiţiilor meteo, iar după curăţenie, toti voluntarii sunt rugaţi să confirme rezultatele activităţii lor, pentru a fi determinate zonele curăţate datorită proiectului “Let`s Do It, Romania!”. Modalitatea de raportare presupune trimiterea unui sms la numărul 1714 cu următorul format: Abreviere judeţ, Număr membri echipă, Număr saci strânşi, ID morman (dacă există). O alta variantă este aceea de a accesa la mormanul alocat anterior pe site opţiunea „Curăţat”.

Alina Samoilă a informat că în cursul zilei de joi, spre echipa organizatorică “Let`s Do It, Romania!” de la Suceava au fost trimişi în jur de 20.000 de saci menajeri şi 18.000 de mănuşi de unică folosinţă, din partea companiei ROSAL Bucureşti. Totodată, EGGER Rădăuţi şi ROCAST NORD Suceava au donat un număr de 700 de saci şi 200 de mănuşi, respectiv 1.000 de mănuşi.

Acţiunea de ecologizare a municipiului, implicit a judeţului Suceava se va încheia sâmbătă, în jurul orei 15.00, moment după care echipaje din cadrul companiei ROSAL Suceava se vor ocupa de ridicarea sacilor cu deşeuri din fiecare zonă de lucru.

Amintim că „Le Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi. În 2010, peste 200.000 de voluntari au participat la Ziua de Curăţenie Naţională desfăşurată atunci la data de 25 septembrie.


Intră acum și în grupul de