Tigari de contrabanda ascunse in cele mai ciudate locuri, descoperite in Vama Siret, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Contrabandiştii de ţigări nu le oferă nici un moment de respiro angajaţilor din Punctul de Trecere al Frontierei Siret, fiecare dintre traficanţi încercând să introducă produsele din tutun în ţara nostră ascunzându-le prin cele mai ciudate locuri.

Doar pe parcursul a 24 de ore, în Vama Siret, judeţul Suceava, au fost date amenzi contravenţionale în acest sens în cuantum de 200 de milioane de lei vechi, iar “un autovehicul marca Fiat Scudo a fost confiscat pentru că prezenta locaşuri special amenajate pentru disimularea ţigărilor de contrabandă”, conform datelor puse la dispoziţie de DRAOV Iaşi.

Maşina a rămas în posesia vameşilor sireteni chiar de la primele ore ale zilei de joi, după ce în Punctul de Trecere al Frontierei s-a prezentat la volanul acestuia un cetăţean ucrainean care dorea să intre în România. În urma controlului amănunţit, inspectorii vamali au descoperit 700 pachete de ţigări de provenienţă străină, ascunse în locaşuri special amenajate prin modificarea interiorului bordului maşinii.

Pe lângă faptul că bărbatul a fost nevoit să se întoarcă în ţara lui pe jos, s-a ales şi cu o amendă de 10 000 lei.

Cel mai ciudat caz a fost întâlnit pe parcursul aceleaşi zile, câteva ore mai târziu, când organele de control din Vama Siret, au descoperit în bagajele personale ale unui cetăţean ucrainean aproximativ 200 de pachete de ţigări. Acestea însă “erau ascunse în vederea sustragerii de la controlul vamal, în cutii de detergent, în cutii de tăieţei şi în borcane se sticlă capsate. Ţigările de contrabandă erau de diverse mărci având aplicate timbre fiscale ucrainene”, ne-a declarat insp.princ. Liana Barbu, din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi.

Un alt cetăţean, de data aceasta de naţionalitate română, a fost prins în aceeaşi vamă după ce a încercat să intre în ţară având roţile de la maşina BMW la volanul căreia se afla, umflate cu 840 de pachete de ţigări de contrabandă în loc de aer.

Conform legislaţiei în vigoare inspectorii vamali au sancţionat contravenţional ultimele două persoane cu amenzi în valoare de 5 000 lei fiecare şi au reţinut în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigări, amenzile fiind achitate pe loc.


Intră acum și în grupul de