Suceveanul Bogdan Baciu, delegat de tineret la ONU, a hotarat sa-si inceapa studiile universitare in Romania


Intră acum și în grupul de

Bogdan Baciu, fălticeneanul care face cinste ţării noastre în calitatea sa de delegat de tineret la ONU, intenţionează ca după absolvirea liceului să susţină examenul de admitere la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti.

„Am pus în balanţă toate ofertele universităţilor din afară, dar şi a universităţilor din România şi am decis să dau admitere la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti. Alegerea unei instituţii de învăţământ superior din ţară reprezintă o soluţie de moment pentru mine. Intenţionez ca după primul an universitar absolvit să accesez diferite burse care să îmi permită studiul în străinătate”, a declarat pentru NewsBucovina.ro Bogdan Baciu, pentru care anul 2012 se anunţă unul destul de încărcat.

Tânărul, care este elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Nicu Gane” din Fălticeni, se va concentra în următoarea perioadă să obţină aprobările necesare pentru a doua deplasare în Statele Unite ale Americii, care va avea loc în luna februarie, la ONU. Şi de această dată va fi însoţit de colega sa Alexandra Năstase (President at Romanian Center for International Relations and Security Studies), cea alături de care a participat în luna octombrie 2011 la Adunarea Generală din S.U.A. De această dată, tinerii sunt aşteptaţi la Consiliul Economico-Social.

De asemenea, în prima lună a acestui an, Bogdan va participa la Adunarea Generală a Consiliilor elevilor din toată ţara, la care vor participa câte patru reprezentanţi din fiecare judeţ. “Întâlnirea va avea loc la Târgul Mureş în perioada 9-13 ianuarie”, a precizat delegatul de tineret la ONU.

Reamintim că în luna octombrie 2011 Baciu susţinea faptul că împreună cu Alexandra Năstase va organiza o caravană de promovare a politicilor internaţionale O.N.U., care vor fi adresate îndeosebi tinerilor. “Promovarea se va face în principalele oraşe din ţară, în Cluj-Napoca, Timişoara, Bucureşti şi Constanţa după întoarcerea noastră din S.U.A., însă numai în condiţiile în care vom primi finanţare de la Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret”, a arătat atunci tânărul.


Intră acum și în grupul de