A inceput pelerinajul la Icoana Maicii Domnului Facatoare de Minuni, „Umilenie”, adusa din Rusia si depusa la Manastirea „Sfantul Mina” din Rosiori (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Credincioşii din judeţul Suceava au început, joi dimineaţa, pelerinajul la Mănăstirea “Sfântul Mare Mucenic Mina” din satul Roşiori, comuna Forăşti, acolo unde a fost depusă Icoana „Umilenie”, făcătoare de minuni şi izvorâtoare de mir ce întruchipează „chipul nefăcut de mână” al Maicii Domnului.

„Icoana a apărut prin minunea Sa într-o familie de creştini evlavioşi din localitatea Locoti, regiunea Breansk din Rusia – fosta moşie a marelui cneaz Mihail Romanov, fratele mai mic al Ţarului Nicolae al II-lea”, explicat cetăţeanul moldovean Mihail Gavriloi, în calitate de translator ce a însoţit delegaţia rusă la aducerea în ţară a Sfintei icoane. Acesta susţine că icoana este unică prin faptul că are două feţe, pe partea din spate a icoanei apărând chipul „nefăcut de mâna omului” ce întruchipează chipul Maicii Domnului, dar şi al Mântuitorului Iisus Hristos în aceeaşi ipostază în care apare imprimat pe giulgiul din Torino.

Translatorul ne-a spus că icoana „Umilenie” are puterea de a schimba soarta oricărui om care cu credinţă şi nădejde se va ruga în faţa ei, având puterea de a tămădui boli precum diabetul, cancerul, leucemia ş.a. afecţiuni care depăşesc posibilităţile de remediu ale medicinei de astăzi. Totodată, Mihail Gavriloi a precizat că efectele miraculoase ale icoanei făcătoare de minuni s-au văzut şi în cazul persoanelor care nu îşi mai găseau rudele dispărute, sau în cel al femeilor care nu puteau face copii. Translatorul a apreciat că icoana a fost proorocită ca în ultimii ani “să meargă nevăzut în chip de icoană şi nu în chip de femeie pe pământul ei”.

„Aşa au fost parcurşi deja peste 17.000 de km cu această icoană”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, cetăţeanul moldovean.

Faptul că icoana este purtată pe jos pe la biserici şi mănăstiri este simbolizat prin cele două tălpi care pot fi identificate atât pe partea din faţă, cât şi pe versoul icoanei. Astfel, în zona chipului Maicii Domnului şi coborând spre zona pieptului, se observă conturul tălpii drepte, la fel cum pe versoul icoanei poate fi identificat conturul tălpii stângi.

Zeci de suceveni au parcurs, joi dimineaţă, drumul către Mănăstirea din Roşiori, unii pe jos, alţii cu maşinile, pentru a se ruga şi pentru a atinge Sfânta icoană. „Am adus cu mine obiecte vestimentare ale copiilor şi ale nepoţilor mei, căciuli, eşarfe sau batiste cu care am atins icoana izvorâtoare de mir. Am venit să mă rog pentru sănătatea lor, pentru iertarea păcatelor şi pentru reuşită în viaţă”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, una dintre enoriaşele venite să se închine la icoana „Umilenie”.

Precizăm că icoana „Umilenie” a izvorât mir pentru prima dată în anul 1999, la data de 2 noiembrie, îndelungul timpului mirul izvorât căpătând diferite miresme, existând dăţi când icoana a picurat lacrimi şi a izvorât mir de culoarea sângelui.

După ce va pleca de la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Mina din satul Roşiori, comuna Forăşti, la aproximativ 20 de km de Fălticeni, icoana va porni în procesiune prin toată ţara pentru ca toată lumea să poată avea ocazia de a se închina la icoana făcătoare de minuni. „Am umblat prin toată lumea, însă atâta dragoste şi atâta umilinţă cu care primeşte poporul român această icoană, nu am mai văzut. Preoţi, călugări, măicuţe, femei, bărbaţi, copii, pe toţi i-am văzut plângând când Maica Domnului pleacă dintr-un loc într-altul”, a povestit Mihail Gavriloi cu lacrimi în ochi.

Icoana din Rusia a ajuns pe pământ românesc în data de 27 decembrie şi a stat în Mănăstirea din Slătioara, ce poartă hramul Schimbarea la Faţă, până miercuri seara, la ora 22.00, când a fost adusă la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Mina. Menţionăm că înainte de a fi adusă în România, unde va ajunge pe la mai multe lăcaşuri de cult, icoana „Umilenie” a fost purtată pe la mai multe biserici şi mănăstiri din Republica Moldova.

Icoana „Umilenie”, făcătoare de minuni şi izvorâtoare de mir ce întruchipează „chipul nefăcut de mână” al Maicii Domnului va fi expusă la Mănăstirea “Sfântul Mare Mucenic Mina” până luni seara, la ora 20.00.


Intră acum și în grupul de