Bolid de 40.000 de euro distrus de doi busteni, in localitatea Vama. Afla aici cum s-a transformat subit un Suzuki intr-un cal


Intră acum și în grupul de

După premisa “Numai în România se poate întâmpla!”, echipa NewsBucovina.ro vă prezintă cazul tragico-comic al unui sucevean, care în urma unui accident rutier a rămas cu pagube de 7.000 de euro, daune materiale, după ce Poliţia din Vama i-a dat câştig de cauză celui care a provocat accidentul.

Accidentul s-a petrecut în data de 18 februarie 2012, pe raza localităţii Vama, victima, un sucevean posesor al unui autoturism Land Rover Discovery, deplasându-se spre Câmpulung. Potrivit acestuia, din sens opus, de pe un drum lăturalnic, a ieşit un autoturism marca Suzuki Vitara care trăgea doi buşteni ce aveau dimensiunea de aproximativ 5 metri lungime.

“Impactul s-a produs imediat după trecerea autovehiculului Suzuki, când din senin m-am trezit cu doi buşteni în faţă maşinii. Acest Suzuki trăgea practic cei doi buşteni, care din cauza forţei centrifuge au ajuns pe sensul opus de mers pe care eu circulam cu circa 60 km/h, deoarece mă aflam în localitate. Nu am avut timp nici să frânez, nici să evit. Cu siguranşă dacă încercam să evit buştenii ieşeam de pe carosabil”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, posesorul autoturismului Land Rover. Acesta a specificat că în urma expertizei auto realizată de reprezentanţa Mercedes, daunele totale ale autovehicului său personal se ridică la suma de aproximativ 7.000 de euro, maşina fiind achiziţionată în anul 2009, cu suma de 46.000 de euro.

Partea incredibilă a acestui impact major a venit la scurt timp, când cei doi şoferi implicaţi în accident au intrat în discuţie. „Şoferul din Suzuki era un tânăr în vârstă de 24 de ani, care era însoţit de tatăl său. A încercat să << cadă la pace cu mine >> însă acest lucru a fost imposibil, ca urmare eu chemând Poliţia locală din Vama. Între timp, văzând cu nu ajungem la niciun consens, tânărul s-a urcat la volanul maşinii sale şi a părăsit locul accidentului, deplasându-se pe o uliţă paralelă cu banda sa de mers. În acel moment, am apelat serviciul de urgenţă 112, însă recunosc că nu am avut inspiraţia de moment să filmez, să fac o poză la faţa locului, sau măcar să observ numerele de înmatriculare ale tânărului. Efectiv, nu am avut timp de reacţie”, îşi aminteşte suceveanul păgubit.

La venirea Poliţiei din Vama, maşina şoferului din Suzuki s-a transformat în cal

Acesta a relatat că l-a urmărit pe tânărul de 24 de ani pe uliţa pe care intrase. Din estimările păgubitului, şoferul din Suzuki s-a deplasat pe o distanţă relativ scurtă, de 30-40 metri de la locul accidentului, după care a constatat că drumul era închis. Precizăm că tânărul este locuitor al comunei sucevene Vama. Acesta din urmă, l-a prevenit pe şoferul din Land Rover că dacă vine Poliţia, el va declara că a tras cei doi buşteni cu ajutorul unui cal şi nicidecum cu cel al maşinii sale – Suzuki Vitara, lucru care s-a şi întâmplat.

“La venirea Poliţiei din Vama, după aproximativ 30 de minute de la întâmplarea nefericitului eveniment, fiecare dintre părţi ne-am relatat versiunea. Din partea tânărului acuzat Poliţia a aflat că acesta nu a fost implicat în accident şi că de fapt tatăl său a fost cel care trăgea lemnele cu ajutorul calului său. Minciuna a continuat şi în momentul în care cei dou au susţinut că eu circulam cu o viteză de 200 km/h şi că mă aflam în depăşire. Părerea mea este că o expertiză ar demonstra că un cal abia târâie doi buşteni. La faţa locului Poliţia a verificat uliţa acopperită cu zăpadă pe care tatăl şoferului cu Suzuki susţinea că a circulat cu calul, însă acolo nu exista nicio urmă de copită, lucru observat şi de poliţistul Toma Niga, cel care a anchetat accidentul la faţa locului”, a povestit suceveanul păgubit.

După 10 zile de aşteptare, proces-verbal cu surprize

La scurt timp, ambele părţi au părăsit locul accidentului, cu promisiunea că în maxim trei zile, păgubitul va primi procesul-verbal constatat la faţa locului, în ideea că va obţine într-un final asigurarea celui care a produs accidentul. „Am primit procesul-verbal abia ieri, 29 februarie, şi am rămas stupefiat de ce scria acolo. Practic, scria că bătrânul a ieşit de pe străduţă trăgând cu calul acei buşteni, unul dintre aceştia ajungând accidental în drum. Sunt foarte dezamăgit de ancheta întocmită de poliţistul din Vama, mai ales că la locul accidentului, a depus declaraţie în favoarea mea şi un sătean care susţinea că a văzut autovehiculul Suzuki Vitara, în timp ce se deplasa spre străduţa lăturalnică, la scurt timp după producerea accidentului”, a arătat victima.

Suceveanul ne-a spus că îşi va căuta mai departe dreptatea şi va duce cazul în instanţă. „Am deschis procedură la Procuratura din Câmpulung. Vom înainta acuzaţii de mărturii mincinopase şi de fals intelectual. Deţin permis de conducere din anul 1987 şi nu am am fost implicat în viaţa mea într-un accident rutier. Sunt foarte precaut la volan, prudent pentru că am şi doi copii, însă aşa ceva nu am păţit în viaţa mea”, a transmis suceveanul, arătându-se dezamăgit de felul în care Poliţia din Vama a anchetat cazul.

Suceveanul care se consideră victimă susţine că înaintea producerii accidentului, în faţa sa circula o maşină Fiat, cu doi pasageri, lucrători ai firmei Facos Suceava, care contactaţi ulterior petrecerii accidentului s-au arătat dispuşi să depună declaraţie în favoarea şoferului din Land Rover, aceştia fiind martori ai producerii accidentului de pe DN17.


Intră acum și în grupul de