In luna martie, Eco-Scoala „Ion Creanga” Nr.9 din Suceava va prezenta spectacolul „Creanga… de primavara”. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

Ca urmare a celebrării patronului spiritual, Ion Creangă, în data de 1 martie, elevii Eco-Şcolii „Ion Creangă” Nr.9 din Suceava vor participa marţi, 6 martie 2012, de la ora 14.00, la serbarea şcolară intitulată „Creangă… de primăvară” ce va avea loc pe scena Casei de Cultură din Suceava.

Potrivit organizatorilor, spectacolul a devenit o tradiţie pentru elevii şcolii sucevene, având loc anual la începutul lunii martie. Premergător zilei de 6 martie, în prima zi a lunii „Mărţişorului”, copii de la Eco-Şcoala Nr.9 au luat parte la o serie de momente artistice care au purtat amprenta marelui povestitor Ion Creangă (concursuri vizând viaţa şi opera scriitorului, sub genericul „Lumea copilăriei lui Creangă”, ateliere de creaţie literară şi de confecţionare a mărţişoarelor, vizionări de filme din viaţa povestitorului, jocuri de rol ce au întruchipat personaje din opera lui Creangă, cercuri de lectură, dar şi o prezentare de modă).

Precizăm că la spectacolul ce va fi realizat pe scena Casei de Cultură, elevii claselor II-VIII vor prezenta un spectacol de dans, teatru (scenete), poezii şi muzică (Corul şcolii), momente ce vor avea ca temă principală viaţa şi scrierile lui Ion Creangă.

Surse din interiorul şcolii au declarat pentru NewsBucovina.ro că în organizarea spectacolului au fost implicate cadre didactice din învăţământul primar şi gimnazial, învăţători, alături de profesori de sport, muzică şi limba română.

La serbarea „Creangă… de primăvară” sunt aşteptaţi să participe foşti profesori ai şcolii, absolvenţi şi oficialităţi locale. Menţionăm că intrarea se va face pe bază de invitaţie pentru cadrele didactice şi oficialităţile sucevene, respectiv contracost (10 lei) pentru ceilalţi invitaţi. Banii obţinuţi din vânzarea biletelor vor intra în fondul şcolii, urmând a fi investiţi în dotarea unităţii şcolare din Obcine.


Intră acum și în grupul de