Porti deschise la Palatul Copiilor din Suceava in saptamana „Scoala altfel”


Intră acum și în grupul de

Palatul Copiilor din Suceava va putea fi vizitatat pe tot parcursul săptămânii „Şcoala altfel” ce se va derula în perioada 2-6 aprilie 2012, de către toţi elevii şcolilor sucevene care nu sunt înscrişi în cadrul instituţiei. Totodată, directorului Palatului, Victor Şutac face un apel către toate unităţile de învăţământ din Suceava care se pregătesc pentru „Şcoala altfel” şi îi invită pe reprezentanţii acestora la Radio InfoKids în ideea de a-şi anunţa fiecare activităţile programate pentru perioada 2-6 aprilie.

„În cadrul instituţiei noastre, în săptămâna 2-6 aprilie 2012 cursurile se vor desfăşura după orar, având în vedere faptul că acţiunile pe care noi le întreprindem ţin de educaţia nonformală. Un prim proiect pe care îl vom organiza în această perioadă poartă denumirea de << Extra Şcoala >> şi constă în identificare unei şcoli din mediul rural, în cazul de faţă – Grupul Şcolar Dumbrăveni şi deplasarea pe parcursul a două zile la această instituţie de învăţământ cu copiii noştri în vederea realizării unui schimb de experienţă. Vom organiza acolo activităţi de creaţie (pictură, artă decorativă, origami). După terminarea acestei experienţe, Palatul Copiilor din Suceava va aştepta vizita celor de la Dumbrăveni. << Extra Şcoala >> este un program ce se desfăşoară la nivel naţional, fiecare Palat al Copiilor din ţară adoptând în această perioadă o şcoală din mediul rural”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Victor Şutac.

Potrivit acestuia, seria activităţilor va continua în săptămâna “Şcoala altfel” la Palatul Copiilor din Suceava prin organizarea următoarele evenimente: emisiuni speciale în cadrul radio InfoKids, o ediţie specială a Clubului “Micilor Cărturari” care va avea loc în data de 4 aprilie 2012, de la ora 17.00, la Iulius Mall Suceava, Atelierele „Copii pentru Copii” (desen, meşteşuguri, origami, ouă încondeiate), sâmbătă, 7 aprilie 2012, ora 12.00, la Iulius Mall Suceava.

În acelaşi context vor fi prinse şi – „Serile Planetariului” (ediţie specială), vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00, la Observatorul Astronomic al Universităţii Suceava, faza zonală a Concursului de folclor, luni, 2 aprilie 2012, la Iulius Mall Suceava, precum şi faza judeţeană a Concursului „Meşteşugurile artistice tradiţionale”, sâmbătă, 7 aprilie 2012, la Iulius Mall Suceava. Miercuri, 4 aprilie 2012 va avea loc un spectacol folcloric în colaborare cu Şcoala Generală Nr.1 din Suceava.

Reamintim că programul „Şcoala altfel” este implementat la nivel naţional pentru prima dată în acest an, de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi este dedicat activităților educative extracurriculare și extrașcolare.


Intră acum și în grupul de