Magazinul de handmade „Atelier Hefa” si-a schimbat locatia. Afla aici cu ce noutati revine pe piata suceveana


Intră acum și în grupul de

Cunoscut ca fiind sigurul magazin handmade din municipiu care oferă sucevenilor o gamă variată de suveniruri şi ambalaje pentru cadouri unicat, „Atelier Hefa” şi-a schimbat locaţia, noul spaţiu aflându-se tot în centrul oraşului Suceava, lângă magazinul „La Strada”, la demisol.

Atmosfera plăcută şi cadrul primitor al magazinului, fac din „Atelier Hefa” un loc prietenos din care pot fi achiziţionate suveniruri realizate din: ceramică, lemn, hârtie, textil, sticlă, pene, răşini, pietre semipreţioase, metal ş.a.

Odată cu mutarea în noul spaţiu, gazda de la „Hefa” îi invită pe suceveni la cursuri de stimulare a creativităţii, o noutate pentru formatul magazinului. “Şedinţele de lucru se doresc a fi o alternativă de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut, relaxant şi instructiv”, a transmis Florentina Boca, proprietara magazinului cu dichis. Potrivit acesteia, înscrierile se fac direct la ea. Sucevenii vor putea participa la unul sau la toate cele patru cursuri pe care aceasta le propune.

Primul curs este cel de pictură pe sticlă şi va fi predat pe parcursul a 12 şedinte de lucru, cu precizarea că o şedinţă reprezintă echivalentul a două ore. Tariful unei şedinte este de 30 lei şi include materialele necesare desfăşurării activităţii. Cursul va avea loc săptămânal, în fiecare zi de marţi, între orele 17.30-19.30.

Al doilea curs propus este cel de cunoaştere a materialelor, suprafeţelor şi tehnicilor de lucru în arta decorativă (12 şedinţe). Tariful unei şedinţe este de 50 lei şi include materialele necesare desfăşurării activitaţilor. Cursul va avea loc săptămânal, în fiecare zi de miercuri, între orele 17.30-19.30. Cel de-al treilea curs va fi de craft, în cadrul căreia participanţii vor avea ocazia să descopere şi să înveţe să confecţioneze lucruri inedite (12 şedinţe). Tariful unei şedinţe este de 50 lei şi include materialele necesare desfăşurării activităţilor. Cursul va avea loc săptămânal, în fiecare zi de joi, între orele 17.30-19.30.

“Cel de-al patrulea curs este de cunoaştere a tehnicilor şi materialelor pentru confecţionarea bijuteriilor în cultura unor popoare (12 şedinţe). Tariful unei astfel de şedinţe este de 40 lei şi include materialele necesare desfăşurării activităţii. Cursul va avea loc săptămânal, în fiecare zi de vineri, între orele 17.30-19.30. Limita de vârstă minim acceptată pentru potenţialii cursanţi este de 8 ani, iar numărul de locuri este limitat.”, a precizat Florentina Boca.

Detalii suplimentare se pot obţine la adresa de e-mail: [email protected].
O altă noutate a noului magazin „Atelier Hefa” sunt accesoriile pentru copii (rame foto, albume, jocuri logice din lemn, corzi, cuiere, oglinzi, puşculiţe, creioane personalizate), alături de accesorii şic pentru femei (cercei, broşe, brăţări, coliere tribale, jabouri, poşete, articole vestimentare tricotate), dar şi albume foto realizate manual, felicitări, semne de carte, brelocuri, săculeţi cu plante aromate, lumânări parfumate, aranjamente din nuiele (coşuri pentru depozitarea ouălor de Paşte) etc.

Totodată, „Atelier Hefa” este cunoscut pentru ambalajele ingenioase handmade folosite la împachetarea cadourilor, pe care le personalizează în funcţie de ocazie. Tot aici, sucevenii pot apela şi la împachetarea cadourilor folosind tehnica Furoshiki împrumutată de la japonezi. „Tehnica Furoshiki constă în plierea ţesăturii, procedeul fiind considerat unul foarte ecologic. Cunoscut şi sub denumirea de << origami din ţesătură >> , Furoshiki este de fapt o bucată pătrată de ţesătură, care cu ajutorul unei mişcări uşoare de mână, se transformă rapid în tot felul de saci şi pungi pentru cumpărături, care sunt foarte convenabile pentru transportarea aproape a tuturor obiectelor de uz casnic şi a produselor necesare, tehnica fiind utilizată inclusiv pentru împachetarea cadourilor”, a explicat pentru NewsBucovina.ro, Florentina Boca.


Intră acum și în grupul de