Bataie pe drobul de miel si cozi infernale in hipermarketurile sucevene, inainte de Paste


Intră acum și în grupul de

Deşi mai sunt patru zile până în noaptea de Înviere şi până la sărbătorirea propriu-zisă a Paştelui la ortodocşi, locuitorii municipiului au dat iama în hipermarketurile sucevene, epuizând încă de marţi stocurile de măruntaie de miel, mult căutate de gospodine în această perioadă a anului pentru prepararea tradiţionalului drob.

„Este al doilea hipermarket în care intru astăzi şi constat cu părere de rău că s-a epuizat stocul cu măruntaie de miel. Ieri, în acest loc, măruntaiele se vindeau la pungă, fiind la preţul de 13 lei/kg”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Mariana T., în vârstă de 59 de ani. În lipsa acestui produs, cei interesaţi au fost nevoiţi să se mulţumească cu produsul semipreparat – drob întreg, gata făcut, aşezat în caserole din aluminiu şi congelat, numai bun de servit pe masa de Paşte după o coacere prealabilă, care se vindea mai scump, cu preţul de 18 lei/kg.

Deopotrivă, cele mai aglomerate locuri din hipermarketurile sucevene s-au format la raioanele cu vopsea de ouă, preparate din carne, îndeosebi de porc şi pui semipreparate, pentru grătar, făină, orez, esenţe aromate, legume, dar şi la băuturi răcoritoare. În ciuda recomandărilor medicilor, şi de această dată sucevenii au ales să cumpere mai multe băuturi carbogazoase, în detrimentul sucurilor fără acid, sau a apei plate. De vină au fost şi ofertele de preţ, irezistibile pentru această perioadă, aproape toate produsele care ajută la pregătirea mesei de Paşte având preţuri promoţionale.

Mâncăcioşii de dulce, îndeosebi de ciocolată, s-au îngesuit să cumpere ierpuraşi, ouă din ciocolată, dar şi celebrul “Panettone”, echivalentul italian al cozonacului, care este incredibil de accesibil ca preţ, spre deosebire de restul anului. Acest produs se vinde de regulă cu preţul de 40-60 lei/buc, iar în această perioadă costă în jur de 20-30 lei, bineînţeles în funcţie de gramaj. Pentru persoanele mai tradiţionaliste, marile magazine au copt şi alternativa produsului italian, numit la noi – panecozonac, mult mai accesibil ca preţ (8 lei), având acelaşi gramaj.

Desigur, când vine vorba de pască şi cozonac, sucevenii au de ales între pasca cu brânză, smântână, sau ciocolata care se vinde la 30 lei/kg şi cozonacii care se vând fie la 30 lei/kg, fie la 6-7 lei bucata, în cazul celor copţi în incinta hipermarketului.

Şi dacă consideraţi că este mai comod să achiziţionaţi direct de la magazin ouăle gata vopsite, trebuie să ştiţi că ele se vând fie la 90 de bani bucata, fie la cofraj, cu preţul de 18 lei.

Miercuri, ]n jurul orei 12.00, parcarea de la Iulius Mall Suceava era ticsită cu maşini, iar călătoria cu abutobuzul s-a dovedit a fi o adevărată aventură în trafic, cu întârzieri de 10-15 minute în parcurgerea unui traseu care în condiţii normale se face în 7 minute.


Intră acum și în grupul de