Elevii de la Palatul Copiilor din Suceava se pregatesc serios sa devina jurnalisti. Afla aici unde isi vor publica de acum articolele!


Intră acum și în grupul de

Ziarul electronic NewsBucovina.ro le dă micilor jurnalişti de la Palatul Copiilor din Suceava şansa să se afirme, articolele întocmite de elevii cercului de Jurnalism – Presă Scrisă fiind introduse deja în fluxul de stiri al publicaţiei online (https://www.newsbucovina.ro/actualitate/46278/si-peretii-din-suceava-au-cai-verzi).

Materialele sunt scrise de elevi în urma participării la diferite evenimente care se vor desfăşura pe plan local. În momentul de faţă, cercul de Jurnalism – Presă scrisă este frecventat de 50 de elevi care învaţă în cinci grupe.

„În redacţia de la Palat, vor fi întotdeauna cel puţin cinci copii pregătiţi să participe la evenimentele ce vor avea loc la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ. Şcolile de la care provin aceşti copii sunt: Colegiul Naţional << Ştefan cel Mare >> , Colegiul Economic << Dimitrie Cantemir >> , iar cea mai mare parte a copiilor provine de la Colegiul Naţional << Mihai Eminescu >> , acolo unde există şi o secţie de Jurnalism. Colaborarea a fost facilitată de directorul instituţiei sucevene, Gabriela Cazac. Majoritatea elevilor sunt de la liceu, clasele a X-a şi a XI-a, dar există şi o grupă cu elevi care învaţă în clasele V-VIII. Elevii de la cerc vor urmări îndeosebi evenimentele din sfera socială şi culturală”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Oana Popescu, prof. de limba şi literatura română – limba engleză şi prof. de Jurnalism la Palatul Copiilor din Suceava.

Potrivit acesteia, la cercul de Jurnalism de la Palatul sunt înscrişi copii care doresc să schimbe într-un fel sau altul mentalitatea oamenilor, care pe viitor îşi doresc să devină adevăraţi jurnalişti. “Aceşti copii reuşesc să se adapteze la diferite situaţii neaşteptate, cu care nu se întâlnesc în mediul şcolar”, a apreciat Popescu.

La rândul său, directorul Palatului Copiilor din Suceava, Beatrice Choleva a declarat: “Prin iniţiativa luată de NewsBucovina.ro, copiii de la cercul de Jurnalism vor avea posibilitatea de a-şi pune în valoare articolele, până la urmă munca depusă de aceştia în cadrul orelor de curs. Publicarea articolelor în paginile unui ziar local va reflecta practic cunoştiinţele pe care copilul le-a dobândit în cadrul cercului de la Palat şi va avea ca urmare aprecierea familiei şi a prietenilor”.

Cele mai reuşite articole vor fi premiate de NewsBucovina.ro.

În cel mai scurt timp, Ziarul electronic NewsBucovina.ro va găzdui o rubrică destinată în exclusivitate elevilor care frecventează cursurile cercului de Jurnalism – Presă scrisă, ce funcţionează în cadrul Palatului Copiilor din Suceava.


Intră acum și în grupul de