„Dimensiuni civice in zodia adolescentei”, la Scoala Gimnaziala „Dimitrie Pacurariu” din Scheia


Intră acum și în grupul de

Şcoala Gimnazială „Dimitrie Pacurariu” din Scheia găzduieşte din data de 1 septembrie 2012, Proiectul „Dimensiuni civice în zodia adolescenţei”. Proiectul este iniţiat de Fundaţia Speologică „Club Speo Bucovina” în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean  Suceava.

Obiectivele proiectului vizează: înfiinţarea unei reţele de cluburi şcolare „CIVITAN 14” în 10 localităţi din judeţul Suceava între care şi Şcheia; dezvoltarea abilităţilor de „cetăţeni activi” dintre membrii cluburilor „CIVITAN 14” care au ca trăsături: iniţiativa, creativitatea, spiritul de echipă, capacitatea de a identifica şi utiliza resurse, planificarea şi organizarea de activităţi; angajarea membrilor reţelei în 10 proiecte concrete adresate comunităţii din localitatea suceveană.

elevi scoala scheia 1

În cadrul proiectului „Dimensiuni civice în zodia adolescenţei” desfăşurat la nivelul judeţului Suceava figurează înscrişi 150 de elevi şi 10 cadre didactice, dintre care, 15 elevi adolescenţi, cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani de la Şcoala din Şcheia, care se află sub coordonarea prof. Bahrincean Ioana Smaranda.

„Până în prezent, elevii şi profesorii şcolii noastre au asistat la prezentarea proiectului de către iniţiatorul Club Speo Bucovina. De asemenea, a fost făcută o selecţie atentă în rândul elevilor care au devenit membri ai clubului şi a fost dotat clubul << CIVITAN 14 >> cu aparat de fotografiat, reportofon şi memorie USB”, a declarat prof. Ioana Smaranda Bahrincean, coordonatorul proiectului.

Proiectul se va desfăşura la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Pacurariu” Scheia pe parcursul a 10 luni şi se va încheia în 30 iunie 2013.

elevi scoala scheia 2

CERNAUTEAN FLORENTINA, Palatul Copiilor Suceava


Intră acum și în grupul de