Sucevencele sunt asteptate la cursurile de Aqua Gym, ce au loc la bazinul universitatii

Cursurile “minune” de Aqua Gym (transpunerea în apă a gimnasticii la sol), destinate tuturor persoanelor care doresc să dobândească silueta ideală, se susţin în continuare la bazinul din Complexul de Nataţie şi Kinetoterapie al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. “Cursurile se desfăşoară săptămânal, în fiecare luni şi joi, de la ora 18.00 la ora 19.00. În prezent, lucrez cu o grupă de zece persoane, femei, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 55 de ani. Aqua Gym ajută la pierderea în greutate şi la îndepărtarea vizibilă a celulitei”, a declarat pentru NewsBucovina.ro,Alexandra Tofan, profesor-antrenor de Aqua Gym în cadrul Complexului de Nataţie şi Kinetoterapie al USV. Potrivit acesteia, prezenţa este scăzută pe timpul iernii din cauza comodităţii cursantelor, dar creşte în primăvară, atunci când doamnele pun accent pe felul în care arată şi pe condiţia fizică pe care o vor afişa în sezonul estival.

Aqua Gym

Deşi încă reprezintă o noutate pe piaţa suceveană, acest sport a luat naştere în urmă cu mai bine de 50 de ani în Franţa, reuşind să atragă în timp, din ce în ce mai multe adepte ale unui stil de viaţă sănătos.

Cursurile de Aqua Gym nu au priză la bărbaţi

„Aqua Gym este practic << gimnastică în apă >> , purtând şi denumirea de << Aqua Run >> sau << Aqua Feet >> şi reprezintă o metodă foarte bună de a face fitness protejând articulaţiile şi tendoanele. Prin programele diferite de Aqua Gym pe care le realizez la ore împreună cu cursantele mele, lucrăm toate grupele musculare, într-un ambient plăcut întreţinut de muzică. Recomand acest gen de exerciţii fizice persoanelor care au probleme cu spatele, afecţiuni cardiace, musculatură atrofiată, care doresc să scape de aspectul neplăcut dat de celuită.

Aqua Gym mai ajută la pierderea kilogramelor în plus, angrenarea tuturor muşchilor (braţe, abdomen, şolduri, fese) pe rând, reducerea tensiunii arteriale, eliminarea stresului, prevenirea apariţiei osteoporozei şi cel mai important – revitalizarea întregului corp. Aqua Gym acţioneazã asupra circulaţiei venoase şi limfatice, ceea ce permite o mai bunã oxigenare a ţesutului muscular, factor esenţial în procesul de slãbire. Practic la bazin poţi să vii cu foarte multe probleme şi să pleci fără niciuna”, a explicat Alexandra Tofan, în urmă cu ceva timp.

Deşi cursurile de Aqua Gym sunt destinate atât femeilor, cât şi bărbaţilor, se pare că aceştia din urmă nu sunt atraşi de beneficiile acestui gen de mişcare.

“La Aqua Gym nu este necesar să ştii să înoţi”

Reamintim că bazinul din incinta Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava deţine platformă mobilă reglabilă. Practic, adâncimea sa poate fi stabilită şi la 95 cm, dar se coboară şi la doi metri şi jumătate. La Aqua Gym se lucrează la adâncimea de 1,35, aşadar nu este necesar să ştii să înoţi. La Aqua Gym, faţa nu atinge apa, nu se fac scufundări, picioarele ating fundul bazinului, deci nu există niciun risc. Se lucrează cu greutăţi, plute speciale şi bastonaşe flexibile.

Abonamentul este de 8 ore pe lună (două întâlniri/săptămână) şi costă 160 lei pentru persoanele adulte din exteriorul universităţii sucevene, 120 lei pentru persoanele care activează în interiorul instituţiei de învăţământ superior, 120 lei pentru elevi, respectiv 100 lei pentru studenţii care învaţă la USV. De asemenea, există şi posibilitatea întocmirii unui abonament pentru jumătate de lună, la preţ redus, dar şi posibilitatea de a plăti câte 30 lei/oră, cu chitanţă, la casieria din incinta bazinului. În plus, orele de abonament se pot reporta şi pe următoarea lună.

În ceea ce priveşte condiţiile obligatorii pentru înscriere şi pentru utilizarea bazinului, Alexandra Tofan a menţionat: purtarea căştii în apă de către femei, pentru a evita căderea părului în bazin, precum şi aducerea de la medicul de familie a unei adeverinţe care să ateste că persoana nu suferă de afecţiuni ale inimii şi de boli de piele (aviz epidemiologic), care este valabilă 6 luni.

30 de minute de Aqua Gym echivaleazã cu o orã şi 30 de minute de gimnasticã la sol şi cu aproximativ 600 de calorii consumate

Aqua Gym este un sport ce poate fi practicat fără riscuri chiar şi de către femeile însãrcinate, panã în luna a opta de sarcinã. De asemenea, este important de ştiut că presiunea apei exercitatã asupra corpului este de aproape 800 de ori superioarã presiunii pe care o exercitã aerul, astfel cã la fiecare mişcare, apa are un efect de masaj, având ca finalitate ameliorarea circulaţiei sanguine, limfatice şi a celulitei. Trebuie ştiut, de altfel, cã 30 de minute de Aqua Gym echivaleazã cu o orã şi 30 de minute de gimnasticã la sol şi cu aproximativ 600 de calorii consumate.

 

 

loading...