Toamna acestui an ii va prinde in casa noua pe copiii necajiti din Liteni


Intră acum și în grupul de

Drama familiei monoparentale Pascariu din Liteni, care în prezent locuieşte într-un bordei dărăpănat din chirpici, se va sfârşi datorită Organizaţiei „Salvaţi Copiii” – filiala Suceava, cel mai probabil în toamna anului 2013. Organizaţia suceveană a introdus cazul familiei monoparentale Pescariu, formată din patru copii, trei băieţi, de 6, 9 şi 12 ani, o fată de 14 ani şi mama lor, care îi creşte singură cu doar 600 de lei şi banii din alocaţiile minorilor, în proiectul C.A.S.A. (Construim, Asistăm Social, Acţionăm), făcând o prioritate din ajutorarea acestei familii.

C.A.S.A.2

Eforturile Organizaţiei “Salvaţi Copiii” nu au întârziat să apară, iar după organizarea şi participarea la diferite evenimente realizate în scop caritabil, voluntarii au reuşit să strângă o parte din banii necesari ridicării unei noi locuinţe, pentru cele cinci suflete chinuite din comuna suceveană Liteni.

În contul deschis pentru familia Pascariu s-au colectat 2.900 lei, din care s-au cheltuit 1.000 lei pentru materialele cu care voluntarii Salvaţi Copiii au consolidat bordeiul în care locuieşte familia, asigurându-le deopotrivă încălzirea încăperii, care i-a ajutat să  înfrunte frigul de afară.

Deopotrivă, în cadrul evenimentului intitulat – Gala “Top 10 suceveni”, proiectul C.A.S.A. a fost susţinut cu suma de 1.000 lei. “Cu aceşti bănuţi, împreună cu voluntarii noştri, am asigurat familiei Pascariu un Crăciun îmbelşugat, aşa cum poate nu a avut niciodată. Cei mici s-au bucurat de bradul, dar şi de cadourile aduse de Moş Crăciun, alimente, dulciuri, hăinuţe, jucării, ornamente de brad, lenjerie, două pilote”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, preşedintele Salvaţi Copiii – Filiala Suceava, Camelia Iordache.

C.A.S.A.

Potrivit acesteia, la Gala de la Suceava, două firme de construcţii şi-au arătat disponibilitatea de a contribui la finalizarea proiectului C.A.S.A. contribuind cu materialele necesare ridicării noii case.

“La finalul lunii februarie, vom demara o nouă campanie de strângere de fonduri şi tot atunci vom face demersurile necesare către firmele de construcţie, pentru ca în vară, în luna iulie, să demarăm construcţia noii locuinţe în care vor vieţui cei cinci. Lucrările vor începe imediat după ce copiii vor termina şcoala şi ne propunem ca până în luna septembrie 2013 să ridicăm casa, să o mobilăm şi să asigurăm un climat normal în care familia Pascariu să poată trăi în condiţii umane, decente”, a spus Camelia Iordache.

Informaţii suplimentare despre acest caz puteţi găsi accesând următorul link- https://www.newsbucovina.ro/social/44907/cinci-suflete-chinuite-isi-duc-cu-greu-traiul-intr-o-camera-insalubra-la-suceava-si-tu-ii-poti-ajuta


Intră acum și în grupul de