Colegiul de Arta „Ciprian Porumbescu” Suceava va avea din toamna clasa pregatitoare


Intră acum și în grupul de

La Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava va funcţiona, începând din toamna acestui an, o clasă pregătitoare, la care au început deja înscrierile.

„La ultima reuniune managerială cu directorii de şcoli din judeţ, domnul inspector general, prof. Gheorghe Lazăr, ne-a comunicat faptul că înscrierile pentru clasa pregătitoare pot demara. Clasa pregătitoare este inclusă în învăţământul primar, iar copiii înscrişi în acest ciclu de învăţământ din colegiile sau liceele de artă din ţară vor avea un program comun cu celelalte şcoli. Cu alte cuvine, la înscriere, cei mici nu vor fi testaţi printr-un examen la muzică sau arte plastice, aşa cum se întâmplă, de regulă, cu copiii care intră în clasa I. Copiii nu vor fi testaţi nici în timpul anului, deoarece această clasă pregătitoare are o curiculă specială care nu poate fi adaptată strict pe filieră vocaţională”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, directorul instituţiei sucevene, Alexandra Bejinaru.

elevi evaluare

Aceasta a explicat că la finele clasei pregătitoare, copiii vor fi testaţi aptitudinal pentru clasa I, ca să poată fi îndrumaţi la clasa de muzică sau pictură.

„La nivelul instituţiei noastre, ne-am propus să organizăm o singură clasă pregătitoare pentru toamna noului an şcolar 2013-2014, din lipsă de spaţiu, care să numere 20 de copii. Până în momentul de faţă, pentru clasa pregătitoare avem înscrişi peste 20 de copii. În aceste condiţii, copiii acceptaţi trebuie să vină cu o recomandare din partea doamnelor educatoare, ca să avem certitudinea că aceşti copii chiar sunt talentaţi”, a explicat Bejinaru.

Clasa pregătitoare va fi preluată de un cadru didactic care va parcurge un modul psihopedagogic special ce se va desfăşura pe parcursul vacanţei de vară.

Precizăm că în anul şcolar 2012-2013, la nivelul Colegiului „Ciprin Porumbescu” nu a funcţionat nicio clasă pregătitoare.


Intră acum și în grupul de