22 de elevi suceveni au participat la Concursul „Oratori, retori… si atat”


Intră acum și în grupul de

Să vorbești coerent pe o anumită temă care ți-a fost impusă, să ai curajul să îți exprimi liber opiniile și mai ales să ai puterea să convingi reprezintă o adevărată provocare. Ei bine, concursul Oratori, retori… și atât, organizat vineri, 22 februarie, în Aula Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Suceava a fost o provocarea pe care au acceptat-o 22 de elevi proveniţi de la mai multe licee din judeţul Suceava.

"Oratori, retori... si atat"

Ajuns la cea de-a IV-a ediție, concursul a fost coordonat de către prof. Rahila Cușnir, Gabriela Cazac, Cornelia Bratu și Camelia Lorenți, de la catedra de limba și literatura română a Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” Suceava.

Convinși de capacitatea lor oratorică, elevii au avut timp să își pregătească discursurile pentru ca mai apoi, să demonstreze că nu sunt limbuți, ci adevărați lideri de dezbatere. Momentele au fost variate, publicul fiind încântat de prestația concurenților.

Juriul a fost alcătuit din profesoarele Beatrice Beceru, Jenica Romanica, Mariana Pintilie, Oana Popescu și  profesorii Viorel Ieremie și Iulian Halip.

Premiul I a fost obținut de către Victor Cobuz (Colegiul Național ,,Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți), Daniela Stanciuc (Colegiul Național ,,Ștefan cel Mare” Suceava), Claudia Boiciuc (Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Suceava) și Alexandru Adăscăliței ( Colegiul Național ,,Ștefan cel Mare” Suceava). Premiul al II-lea a fost obținut de către elevii: Monica Bujavovschi – reprezentând Palatul Copiilor Suceava, Răzvan Grosu (Colegiul Național ,,Ștefan cel Mare” Suceava), Lavinia Cazacu și Adrian Ionuț Lazarec (Colegiul ,,Alexandru cel Bun” Gura Humorului), Loredana Alupei și Claudia Românescu (Liceul Teoretic ,,Ion Luca” Vatra Dornei) şi Ioan Chiraș (Colegiul Național ,,Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți). Elevii Diana Maria Tănasă de la Colegiul Național ,,Petru Rareș” Suceava, Ioana Eusebia Druță de la Colegiul Național ,,Ștefan cel Mare” Suceava și Alice-Evelina Sauciuc, alături de Beatrice Cozmiuc de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu”, au luat premiul al III-lea.

Loredana Bertișan, Palatul Copiilor Suceava                                                                                         


Intră acum și în grupul de