Numarul cazurilor de gripa este inca in crestere la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Aproape 40 de cazuri de gripă au fost semnalate pe raza judeţului Suceava”, a declarat pe parcursul zilei de miercuri şeful DSP Suceava, Ludovic Abiţei, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural.  Acestora se adaugă un număr foarte mare de viroze respiratorii şi pneumonii,  cei mai afectaţi fiind copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani.

În ce priveşte virozele respiratorii, cifra acestora se ridică la peste 3.100, iar medicii suceveni s-au confruntat şi cu mai mult de 780 de cazuri de pneumonie. Din păcate, după cum spune şeful DSP Suceava, măsuri de amploare nu pot fi luate, pentru limitarea răspândirii virusului gripal fiecare persoană trebuind să respecte măcar normele minime de igienă.

„Din păcate, în afară de măsurile de igienă obişnuite nu putem lua măsuri foarte drastice pentru că la momentul depistării unui bolnav, practic, el deja a intrat în contact şi cu alte persoane şi a contaminat deja două – trei care sunt în perioada de incubaţie şi care la rândul lor contribuie la creşterea cifrei”, a declarat Ludovic Abitei.


Intră acum și în grupul de