Muzeul Bucovinei in doliu. Renumitul arheolog sucevean FLORIN HAU s-a stins din viata


Intră acum și în grupul de

Unul dintre cei mai renumiţi arheologi pe plan naţional, Florin Hău, s-a stins din viaţă luni dimineaţă în locuinţa personală. Florin Hău, a plecat în lumea celor drepţi după o grea suferinţă provocată de o boală incurabilă care i-a măcinat corpul în ultima perioadă.

Împlinind vârsta de 57 de ani la data de 3 aprilie, Florin Hău a fost directorul Muzeului Bucovinei în perioada 1997 – 2001, iar timp de 12 ani de zile a ocupat şi funcţia de secretar general al Comisiei Naţionale de Arheologi.

Florin Hau

În ultima perioada renumitul arheolog se ocupa de lucrările de reabilitare a Cetăţii de Scaun din Suceava şi a Curţii Domneşti situată în zona centrală a municipiului reşedinţă de judeţ.

Pe lângă meseria desfăşurată cu o pasiune incontestabilă, arheologul sucevean iubea şi literatura, lăsând în urmă numeroase articole de proză şi poezie, unele dintre ele prezentate în cadrul întâlnirilor de la “Capşa Mică”.

“Scriu ca să ştiu. Când scriu, deşi se întâmplă mai rar decât îmi doresc, mă’nsor cu graţia stării de a afla(…) pentru că atunci când nu scriu, cu excepţia somnului profund pe care Dumnezeu mi-l mai dăruie uneori, nu aflu nimic”.

                                                                                                             Florin Hău, 5 aprilie 2012


Intră acum și în grupul de