O eleva de la Colegiul National „Petru Rares” Suceava, laureata a Olimpiadei Internationale de Limba, Literatura si Spiritualitate Romaneasca


Intră acum și în grupul de

Iasmina RaceanuIasmina Răceanu, elevă în clasa a VIII-a la reputatul Colegiu Naţional „Petru Rareş” Suceava, a obţinut locul al III-lea, la Olimpiada Internaţională de Limbă, Literatură şi Spiritualitate Românească, desfăşurată în perioada 25-29 mai 2013, la Oradea.

În competiţie au fost angrenaţi peste 200 de elevi din clasele VII-XII, din România, Republica Moldova, Serbia şi Ucraina.

Iasmina Răceanu, pregătită de prof. de limba şi literatura română, Mihaela Gabriela Ilisei, s-a calificat în ultimii patru ani la olimpiadele de limba română, la etapele superioare, fiind o elevă extrem de talentată. Totodată, potrivit prof. Ilisei, în 2012, Iasmina a realizat un desen, care a fost desemnat câştigător al concursului „Doodle 4 Google”, lucrarea fiind publicată pe pagina de start a Google România, în data de 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României. Desenul Iasminei a fost desemnat câştigător dintre cele peste 10.000 de lucrări participante, logo-ul Google imaginat de elevă putând fi admirat de milioane de români. De asemenea, a precizat cadrul didactic de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”,  tânăra a ilustrat cartea coordonată de Liviu Papadima, intitulată „Ce poţi face cu două cuvinte”, câştigând  Concursul „Maşina viitorului”, organizat de Toyota România.

20130528_193648

Eleva, care are nota 10 pe linie, şi care în curând va finaliza ciclul gimnazial, îşi va continua studiile liceale tot în cadrul Colegiului „Petru Rareş” Suceava, la profilul cu predare intensivă a limbii germane. Tânăra este foarte legată de sora sa mai mare, Sabina Răceanu, fostă olimpică internaţională, actualmente stabilită în Germania, pe care o consideră modelul său în viaţă.

Ca perspectivă de viitor, Iasmina doreşte să urmeze o facultate „sub semnul cuvântului”.

„Iasmina este copilul pe care şi l-ar dori orice părinte. Ca profesor de limba română, am descoperit un copil serios, o fire candidă care vibrează intens la frumosul din oameni. Cu sensibilitate înnăscută, ea ţese cuvintele în iţe armonioase. Îi doresc Iasminei drum lin în viaţă, iar succesele ei viitoare să fie încununate de lauri”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, prof. Gabriela Ilisei.


Intră acum și în grupul de