Talentatul Eduard Hanuseac va reprezenta judetul Suceava, la Festivalul „Mamaia Copiilor”


Intră acum și în grupul de

Edy HanuseacRecunoscut pe plan local pentru vocea deosebită pe care şi-a modelat-o de-a lungul anilor la orele de canto, sub îndrumarea prof. Mihai Lungoci, de la Palatul Copiilor Suceava, tânărul Eduard Nicolae Hanuseac va reprezenta judeţul Suceava, în această vară, la Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare ”Mamaia Copiilor”.

Recent, Consiliul Judeţean Suceava a anunţat că va aloca micului artist în vârstă de 14 ani, un sprijin financiar în valoare de 2.000 lei pentru participarea în concurs.

„Acest ajutor material este foarte binevenit în ideea în care Edy este un copil foarte talentat, muncitor, perseverent, care încearcă întotdeauna să se autodepăşească. Având în vedere că momentan vocea sa se află în schimbare, la Festival, Edy va interpreta piesa << Cerul >> , de la Proconsul. Din acelaşi considerent legat de voce, în ultimii doi ani elevul meu a avut mai puţine participări la concursuri, tocmai pentru că în asemenea situaţii se recomandă pauza vocală”, a explicat pentru NewsBucovina.ro, prof. Mihai Lungoci.

Potrivit acestuia, la Festivalul „Mamaia Copiilor”, care va avea loc în perioada 8-15 iulie 2013, Edy va participa la două secţiuni – Solist şi Interpretare în duet.

Reamintim că Eduard Hanuseac este elev al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava şi a terminat de curând clasa a VII-a, studiind pianul, iar ca instrument secundar violoncelul.

În 2011, elevul a fost distins cu titlul de „LAUREAT”, la Festivalul Internaţional al Vedetelor „Ploaia de stele”, care s-a desfăşurat, la Chişinău, în palmaresul său adăugând de-a lungul timpului şi alte rezultate meritorii la concursurile judeţene şi naţionale la care a participat. În 2010, Edi a obţinut locul I în cadrul concursului „Steluţele pucioase”, ediţia a X-a, desfăşurat la Pucioasa, în Dâmboviţa, preşedintele juriului fiind Titus Andrei, coordonatorul redacției de muzică ușoară de la Radio România Actualități. La scurt timp, a obţinut un alt loc I în cadrul unui concurs care s-a desfăşurat la Moreni, la categoria sa de vârstă, alături de un premiu de popularitate oferit din partea TV Târgovişte.

În prezent, Eduard Hanuseac face parte şi din Corul Copiilor care funcţionează în cadrul Mănăstirii „Sfântul Ioan” Suceava.


Intră acum și în grupul de