Absolventii de liceu ingroasa randurile somerilor din Suceava


Intră acum și în grupul de

someri tineri

Un număr de 1.912 absolvenți de liceu din județul Suceava, promoția 2012-2013, care au promovat, sau nu, examenul de bacalaureat, figurează înscriși în baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava, ca beneficiari ai indemnizației de șomaj.

Conform legii, după terminarea ciclului liceal, absolvenţii au la dispoziție 60 de zile să se înregistreze la AJOFM pentru a putea beneficia, timp de şase luni, de o indemnizaţie de şomaj ce reprezintă 50 la sută în indicatorul de referinţă, adică 250 lei, dar şi de unele măsuri active, precum servicii de mediere şi consiliere.

“În cazul încadrării pe piața muncii, tinerii absolvenţi nu vor pierde indemnizația de 250 lei, ba mai mult, aceștia vor primi din partea statului o primă de angajare de 500 lei, întrucât reprezintă un grup țintă. Perioada maximă de acordare a indemnizației de șomaj este de 6 luni pentru orice tânăr care a terminat ciclul liceal. Absolventul are dreptul la o ședere în șomaj, deoarece a absolvit o formă de educație”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, purtătorul de cuvânt din cadrul AJOFM Suceava, Anca Capverde.

Informaţiile necesare pentru întocmirea dosarului de şomaj, dar şi alte facilităţi acordate absolvenţilor pentru stimularea angajării, pot fi accesate la următorul link specializat http://fii-informat.ro/sites/fii-informat.ro/files/absolventi.pdf


Intră acum și în grupul de