Decoratiunile pentru sarbatorile de iarna, un lux pentru primarii suceveni. Doar in municipiul Suceava se cumpara ornamente noi


Intră acum și în grupul de

aurel olareanChiar dacă mai este foarte puţin timp până la sărbătorile de iarnă, primarii din judeţul Suceava nu se vor întrece în acest an în a folosi decoraţiuni speciale în municipiile sau în oraşele pe care le conduc, întrucât multe dintre primării nu au un buget în acest sens.

Unii dintre primari cataloghează acest gen de investiţie ca fiind un lux, sau un moft, susţinând că nu au bani şi că principalul vinovat este criza economică.

De exemplu, în municipiul Rădăuţi, primarul Aurel Olărean a declarat pentru NewsBucovina.ro, că se vor păstra decoraţiunile de anul trecut, întrucât Consiliul Local nu a găsit resursele necesare pentru achiziţionarea unora noi.

O situaţie similară găsim şi la Frasin, acolo unde primarul Marinel Balan a declarat: „Vom folosi decoraţiunile de anul trecut, întrucât nu ne permitem să achiziţionăm nici măcar o ghirlandă”. Cu toate acestea, edilul din Frasin a spus că mizează totuşi pe bunăvoinţa unor agenţi economici, care, anual, sponsorizează Primăria pentru decoraţiunile necesare împodobirii oraşului, în aşa fel încât, în data de 7 decembrie să poată porni instalaţiile pentru Crăciun şi Anul Nou.

Nici la Vatra Dornei nu s-a pus încă problema alocării unui buget special pentru decoraţiunile de iarnă, tot din lipsa banilor, primarul  Ilie Boncheş precizând: “Încă nu am avut o şedinţă pe acest subiect. Totuşi, dacă ne vin nişte bani de undeva, ca de final de an, ne vom gândi şi la decoraţiuni”.

primar SIRET, Adrian PopoiuSituaţia nu este roz nici pentru oraşul Siret, acolo unde primarul Adrian Popoiu a declarat că bugetul pentru decoraţiunile de iarnă este de zero lei, motiv pentru care şi în acest an, vor fi folosite vechile instalaţii care aduceau bucurie pe chipul siretenilor şi în urmă cu zece ani. „Vom pune aceleaşi instalaţii pe care le avem de zece, cinci, patru ani. În rest, am mai făcut nişte investiţii foarte mici, pe cont propriu, pentru ornarea cu beculeţe colorate a Orăşelului Copiilor”, a arătat Popoiu.

Pe de altă parte, primarul oraşului Milişăuţi, Mircea Laurus, consideră un moft banii folosiţi pentru decoraţiunile de iarnă. „Nu avem bani pentru asemenea investiţii. Rămânem cu vechile instalaţii pe care le mai reparăm, sau le mai înlocuim cu ajutorul sponsorilor. Mai bine facem o bucată de drum, sau reparăm şcoala pentru copii, decât să dăm banii pe astfel de artificii”, este de părere edilul.

Mihaita NeguraLa polul opus, primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură face tot efortul ca municipiul pe care îl conduce să arate exemplar, ca în fiecare an, de sărbători. „Ca şi anul trecut, vom asigura decoraţiunile cu bani obţinuţi din sponsorizări. Anul trecut am avut ornamente în valoare de 100.000 lei, din care 80% achiziţionate cu banii obţinuţi din sponsorizări. Căutăm în continuare astfel de contracte, deşi lumea se află într-o situaţie financiară delicată. Vom folosi şi instalaţiile pe care le avem de anul trecut, foarte calitative, aduse din Austria. Vom aprinde luminile în seara de Moş Nicolae, pe 6 decembrie şi sunt convins ca municipiul Câmpulung va arăta foarte bine”, a declarat Mihăiţă Negură pentru NewsBucovina.ro.

Acesta a mai adăugat că pe lângă figurinele gigant instalate şi anul trecut pe platoul din municipiu, va fi instalată şi o căsuţă bucovineană, din care Moş Crăciun va împărţi daruri copiilor. De asemenea, atmosfera sărbătorilor de iarnă va fi completată de formaţiile şi ansamblurile de copii din Câmpulung Moldovenesc.

ion  lungu 3Se pare că la capitolul decoraţiuni de iarnă cel mai bine va sta municipiul reşedinţă de judeţ. Primăria Suceava va achiziţiona noi ornamente de iluminat festiv pentru sărbătorile de iarnă. Acestea vor fi instalate cu precădere în zona centrală a oraşului. Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că vor fi cumpărate 13 candelabre, îngeraşi şi steluţe luminoase. El a mai spus că municipalitatea va achiziţiona şi o reproducere a saniei lui Moş Crăciun trasă de doi reni. Costurile totale sunt estimate la suma de 150.000 de lei.


Intră acum și în grupul de