Specialistii ne invata cum sa decoram bradul de Craciun. Afla aici ultimele sfaturi si tendinte!


Intră acum și în grupul de

 

Brad

Pentru majoritatea dintre noi, Crăciunul este cea mai aşteptată sărbătoare din an, şi asta pentru că pe lângă semnificaţia sa religioasă,  reprezintă prilejul perfect pentru a ne decora casa şi a oferi şi  primi cadouri.

Şi pentru că, în general femeile, adoră să fie la curent cu ultimele tendinţe în materie de culori şi decoraţiuni de sezon, specialiştii transmit că în acest an vom face o incursiune în timp şi vom reveni la Crăciunul din anii copilăriei, la bradul Tradiţional ornat cu clasicele globuri sferice, panglici mătăsoase aurii, funde fie din saten, fie transparente din tul,  etc.

Revin în tendinţe combinaţiile coloristice de auriu-verde, cu accente de roşu-vişiniu.

„În 2013, se poartă brazii tradiţionali, cu trecere la cei glamour. În funcţie de preferinţe şi de încăperea în care va fi aşezat, bradul poate fi împodobit în stilul tradiţional, folosind combinaţia verde-auriu sau alb-roşu, cu accesorii obţinute din materiale naturale (lemn, paie, funie, piele), sau putem opta pentru un brad tematic (glamour), care va fi împodobit cu pene, fotografii în stil vintage şi nu numai”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Ilinca Ababei, specialist în decoraţiuni.

La târgurile europene organizate în acest an, bradul tematic este denumit „Inventiv” şi mai poate fi ornat cu: punguliţe deosebite de cadouri, funde, fluturi, pene, flori, având menirea să surprindă printr-o idee.

Alături de bradul tradiţional şi cel „Inventiv”, în 2013 sucevenii pot opta şi pentru bradul Ecologic, care păstreză tendinţele de anul trecut şi va fi ornat cu – lemn, funie, scoarţă de copac, batoane de scorţişoară, muşchi de pădure, pietre, care vor conferi arborelui un aspect natural.

Cu toate acestea, Florentina Boca, un alt specialist în decoraţiuni, avertizează că împodobirea bradului trebuie să se potrivească cu stilul în care este decorată încăperea ce îl va găzdui.

„Bradul trebuie să se potrivească în contextul din casă. Astfel, într-un interior minimalist (modern) vom monta un brad INVENTIV. Într-un interior clasic, cu mobilă din lemn masiv, vom face un brad TRADIŢIONAL, iar într-o încăpere cu foarte multă culoare, vom pune un brad monocromatic. Chiar dacă piaţa este foarte ofertantă atunci când vine vorba de decoraţiunile de sezon, e bine să alegem întâi stilul pe care vom merge. Pe lângă toate aceste tendinţe, care până la urmă sunt strategii de marketing, e bine să alegem lucrurile care ne pot conferi tandreţe, confort, cele care ne stârnesc amintiri”, a declarat Florentina Boca.

Ea a mai adăugat că e de preferat să folosim maximum trei culori în împodobirea bradului de Crăciun, pentru a nu deveni obositor din punct de vedere vizual.

Ca şi anul trecut, rămâne în tendinţe şi bradul împodobit cu accesorii handmade, utilizând: nuci, mere, conuri, lumânări cu suport, artificii, ornamente din paie, iar în vârf o steluţă realizată din crenguţe legate cu sfoară. Crenguţa poate fi accesorizată cu cocoloaşe obţinute prin amestecarea apei cu făina de grâu, spray auriu ş.a.

Indiferent de tendinţele de împodobire a bradului, până la urmă, fiecare dintre noi va alege decoraţiunile reprezentative pentru personalitatea şi locuinţa sa. Şi, pe lângă noile decoraţiunile noi, ce apar pe piaţă an de an, se poartă, mai mult ca oricând, originalitatea.

Brad INVENTIV

Brad Ecologic

Brad traditional


Intră acum și în grupul de