Elevul sucevean desemnat „Cel mai bun interpret al anului 2013” va sustine un recital de muzica clasica, la Biserica Catolica


Intră acum și în grupul de

Violonistul Mihail Ciprian Reuţ, elev în clasa a XI-a la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, la clasa de vioară a prof. Cristina Ungureanu, va susţine vineri, 20 decembrie 2013, de la ora 19.30, la Biserica Catolică „Sfântul Ioan Nepomuk” din municipiu, un recital de muzică clasică, alături de un cunoscut pianist sucevean, prof. Johannes-Raimund Onesciuc.

Recent, în urma participării la manifestarea „Muzica, între ştiinţă şi artă”, eveniment organizat periodic la Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” din Suceava, sub atenta preocupare a prof. Elena Istrate, elevul a fost desemnat „Cel mai bun interpret al anului 2013”.

„Recitalul de muzică clasică va încânta publicul prezent cu lucrări deosebite ale compozitorilor: Niccolo Paganini, Johann Sebastian Bach, Camille Saint-Saens, Paul Constantinescu, Giuseppe Tartini şi Manuel de Falla. Durata spectacolului va fi de aproximativ o oră. Intrarea este liberă!”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, prof. Onesciuc.

Reamintim că la finele lunii unie 2013, Mihail Ciprian Reuţ a câştigat Marele Premiu la Concursul naţional de interpretare instrumentală  pentru vioară şi corzi grave „Timotei Popovici” desfăşurat la Sibiu, făcând faţă cu brio concurenţei venite din partea celorlalţi 70 de participanţi.

Ciprian Reuț este deținătorul a numeroase premii I și Mari Premii la concursuri naționale și internaționale de vioară,  fiind premiat an de an la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală. Începând din clasa a VII-a și până în prezent, tânărul a susținut numeroase concerte ca solist, acompaniat de orchestrele Filarmonicilor din Ploiești și Botoșani.


Intră acum și în grupul de