Comerciantii de martisoare au solicitat Primariei Suceava 44 de autorizatii de functionare

Martisoare, la Suceava

Un număr de 44 de cereri de autorizaţie pentru vânzarea de mărţişoare pe raza municipiului reşedinţă de judeţ au fost depuse, până în prezent, la sediul Primăriei Suceava, a declarat pentru NewsBucovina.ro, viceprimarul Sucevei, Gavril Vîrvara. Potrivit acestuia, Primăria pune la dispoziţia comercianţilor un număr total de 55 de locuri.

Conform certificatului de urbanism eliberat pentru delimitarea locaţiilor unde urmează să se fie amplasate tarabele pentru comercializarea mărţişoarelor şi a produselor specifice sărbătorilor primăverii, există un număr de opt locaţii în care se poate amplasa mobilier urban pentru comercializarea produselor, în perioada 10 februarie – 15 martie 2014, cu condiţia de a nu împiedica circulaţia auto şi pietonală în zonă.

Ca şi în anii trecuţi, cele opt locaţii sunt: Str. Ştefan cel Mare” (în zona Policlinicii), Str. Ştefan cel Mare (în zona magazinului Bucovina), Bd-ul 1 Decembrie 1918 (în apropierea Spitalului de Urgenţă), Str. Staţiunii (în zona magazinului Premier), Bd-ul George Enescu (Curcubeul), Bd-ul George Enescu (în vecinătatea filialei Allianz Ţiriac), Str. Petru Rareş (aproape de Hala Agroalimentară) şi Str. Tineretului din Burdujeni.

Vîrvara a precizat că au existat şi cazuri în care comercianţii au solicitat şi câte două-trei locuri, deoarece există situaţii când aceştia sunt organizaţi ca întreprindere familială sau ca întreprindere individuală, şi atunci fie sunt mai mulţi membri angajaţi, fie au dreptul să angajeze, conjunctură în care de la aceeaşi firmă va exista câte o altă persoană în locaţii diferite.

“Numărul total de locuri este de 55, fiecare loc fiind de 2 metri pătraţi. Până la acest moment, cele mai solicitate amplasamente sunt zonele Bucovina (18 locuri aprobate), Tineretului (8 locuri aprobate) şi Curcubeul (5 locuri aprobate)”, a spus viceprimarul.

Martisoare, la Suceava