O bucătăreasă a Spitalului Fălticeni a ajuns la UPU Suceava după ce a spălat oalele din bucătăria spitalului și i s-a făcut rău


Intră acum și în grupul de

O bucătărească a Spitalului Municipal Fălticeni a ajuns, sâmbătă, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava cu traumatism cranio-cerebral și inhalare accidentală cu vapori sodă caustică.

Potrivit datelor din anchetă femeia care este angajată în calitate de bucătar la Spitalul Municipal Fălticeni a fost găsită în jurul orei 11:00, căzută, inconștientă în grupul sanitar destinat personalului, aflat în vecinătatea bucătăriei.

 La fața locului a intervenit medicul de gardă care i-a acordat primul ajutor, iar în urma consultației a considerat necesar transferul acesteia la Spitalul de urgență Sf Ioan cel Nou, Suceava.

Din discuțiile purtate cu personalul de serviciu din bucătărie, în cursul dimineții de sâmbătă bucătăreasa a curățat mai multe oale și ustensile din bucătărie, folosind detergent degresant și clorom.

Aceasta nu a acuzat stări de rău înainte de a fi găsită căzută de către colega sa.

Totodată, personalul bucătăriei, cât și responsabilul bloc alimentar au precizat că în interiorul bucătăriei nu sunt folosite produse ce conțin sodă caustică.

Cu ocazia efectuării cercetării locului faptei, efectuată în prezența responsabilului bloc alimentar, acestuia i s-a adus la cunoștință că are obligația de a anunța și Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, în vederea efectuării verificărilor, conform competenței.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă”.


Intră acum și în grupul de