Mirela Adomnicăi: Restabilirea adevărului privind ceea ce s-a întâmplat în Suceava este esențială pentru reabilitarea imaginii județului și recuperarea pierderilor din această perioadă


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că toate firmele din domeniul turismului au fost obligate să-și suspende activitatea odată cu instituirea stării de urgență și că turismul sucevean, care reprezintă o activitate importantă în județ va avea de suferit dacă într-un timp scurt nu se va reuși reabilitarea imaginii județului.

„Eu nu vorbesc de o prăbușire a turismului în județul Suceava pentru că sună, oarecum, iremediabil”, a spus Adomnicăi.

Ea a arătat că în condițiile în care firmele din turism din județ au activitatea suspendată, ceea ce este important în continuare, mai ales pentru turismul sucevean, pentru că este o zonă importantă de activitate în județul nostru, este modul în care vom reuși să reabilităm reputația județului.

Adomnicăi a explicat că, statistic, dacă ne uităm în județul Suceava, focarul acesta este concentrat în municipiul reședință de județ și 10-11 localități limitrofe.

„Eu țin legătura cu primarii din județ și în special din zona de munte unde și-au suspendat activitatea cele mai multe firme din domeniul turismului. Zona de munte, exceptând Broșteni, este curată din perspectiva numărului de persoane confirmate. Zona de munte este curată, dar abordarea turismului sucevean se face grosso-modo și, din păcate, tendința actuală este ca tentația de a veni în județul Suceava pentru a practica turism lipsește cu desăvârșire în restul țării”, a spus Adomnicăi.

Ea crede că este nevoie de o mobilizare a tuturor actorilor publici și privați pentru a reabilita imaginea județului.

„Va trebui să ne mobilizăm cu toții. În primul rând, să restabilim lucrurile în realitatea care a fost în sensul în care au fost prea tușate în unele locuri”, a spus Adomnicăi.

Ea a spus că județul Suceava este primul la toate capitolele, dar chestiunea este discutabilă în ceea ce privește capacitatea de testare la nivelul întregii țări.

Adomnicăi a mai arătat că din fericire numărul nou de cazuri este descendent și speră să se intre în panta de revenire spre normalitate.

Ea consideră că e nevoie de o mobilizare totală a instituțiilor, primăriilor, societății civile, iar purtătorii de mesaje și formatorii de opinie din Suceava, cu toții trebuie să acționeze pentru reabilitarea județului și recuperarea a ceea ce s-a pierdut în această perioadă.

„Reabilitarea presupune restabilirea adevărului a ceea ce s-a întâmplat în județul Suceava în această perioadă.(…) S-a creat o imagine de parcă avem cadavre pe stradă în județul Suceava”, a spus Adomnicăi menționând că este revoltată de această situație.

Ea a arătat că trebuie să se restabilească adevărul ținând cont că ceea ce s-a întâmplat are legătură cu zona SJU Suceava și că restul județului, zona de munte nu are cazuri.

„Turismul ține foarte mult de reputația pe care, cel puțin din perspectivă turistică, ar trebui să și-o recapete zona de munte”, a declarat Adomnicăi.

Ea a mai spus că alte aspecte din județ și realitatea a ceea ce s-a întâmplat în această perioadă ar trebui să fie discutate după criză.


Intră acum și în grupul de