De ce TREBUIE să rămânem în stare de alertă?


Intră acum și în grupul de

Evoluția COVID-19 în România este una dintre cele mai dătătoare de speranțe din aproape întreaga Europă. Numărul îmbolnăvirilor nu este foarte mare, vindecații încep să iasă pe bandă rulantă din spitale. Sunt speranțe!!

Și totuși autoritățile centrale insistă pe menținerea stării de alertă.

Motivele invocate de Klaus Iohannis și ”specialiștii” Guvernului Orban 2 sunt dintre cele mai variate însă nu convingătoare!

Unul singur pare tentant de a fi luat în seamă! Orban & co. încearcă în momentul de față să vadă cum pot, prin orice mijloace, să amâne organizarea alegerilor locale din acest an.

Mandatele aleșilor locali expiră la finele lunii și doar menținerea stării de alertă, coroborată cu posibilitatea organizării de alegeri abia după trecerea a minim 90 de zile de la încetarea stării de alertă, poate duce la organizarea de alegeri locale!

Deci abia pe finalul anului, eventual odată cu cele generale.

Și de acum lucrurile încep să capete un contur politic destul de pregnant.

Pentru PNL este vital să nu deconteze imediat erorile din perioada de vârf a pandemiei, scandalurile de la nivel guvernamental cu contracte de tot soiul acordate pe ochi frumoși (în special de membrii PNL) și să încerce să amâne alegerile până când va putea pune ”pe tavă” oamenilor o ofertă cât de cât rezonabilă. Și nu e simplu deloc.

Așa numita campanie de ”curățare a PNL de reziduurile PDL” dă roade însă nu va aduce foarte multe voturi pentru dreapta în județele vizate și asta din cauză că la pândă stă USR. Un USR care la București una ..mănâncă, iar in teritoriu cu totul alta!

Drept este că nici PSD nu se arată foarte încântat de organizarea de alegeri rapid. Și pe ei pandemia i-a învățat că nu mai merge cu politica făcută cu ușile închise ca până acum și că e nevoie de altceva. PSD este de acord că trebuie altceva…dar cine să vină cu acel altceva?

Săptămâna aceasta vom afla clar dacă PSD și PNL s-au înțeles, din priviri, că încă nu sunt pregătite de alegeri locale și starea de alertă va mai fi menținută în România.

Mihai CHIRA


Intră acum și în grupul de