Ioan Stan, concluzii după vizita lui Ludovic Orban în județul Suceava: O vizită cu caracter pur electoral în urma căreia au rămas promisiunile de mai bine ale domnului Gheorghe Flutur, promisiuni care coincid cu cele din 2016 și care nici până în ziua de azi nu au fost puse în practică

Președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, concluziile pe care le-a tras după vizitia efectuată sâmbătă în județul Suceava de o delegație guvernamentală condusă de premierul Ludovic Orban apreciind că această vizită a avut doar caracter electoral și că s-au făcut doar promisiuni.

Vă prezentăm integral comunicatul semnat de Ioan Stan:

„Încercarea PNL-iștilor din acest weekend de a-i spăla imaginea lui Gheorghe Flutur a fost un eșec din toate punctele de vedere. Cred că suntem cu toții de acord că am asistat la un eveniment penibil în care demagogia și-a dat mâna cu minciuna, încercând împreună să manipuleze electoratul sucevean în speranța că poate, poate actualul președinte al CJ Suceava va mai prinde un mandat. Nu este cazul. Ba mai mult, considerăm că penibilul aceste vizite i-a dăunat și mai mult imaginii deja dezastruoase pe care domnia sa o are în ochii sucevenilor.

Astfel, avem un Ludovic Orban care s-a arătat încântat că centură a Sucevei a fost dată în folosință, deși această investiție a fost finalizată după ani de zile cu ajutorul banilor dați de guvernul PSD județului nostru, nu de guvernarea lor. Dar deja suntem obișnuiți cu obiceiul celor de la PNL de a se lăuda cu munca altora, așa că nu ne miră. Numai că, dacă tot a mers pe centura Sucevei, de ce nu s-a uitat premierul Orban la clădirea Casei Corpului Didactic, obiectiv aflat în construcție în mijlocul câmpului, început în primul mandat de președinte al CJ Suceava a lui Gheorghe Flutur? Clădirea respectivă nu numai că nu este finalizată după atâția ani, dar nici nu există o explicație logică pentru ce a fost construită acolo, pe un teren viran, la câțiva km depărtare de oraș și de absolut orice serviciu de utilitate publică. Nu are acces la energie electrică, la apă, la gaz, la nimic. E doar un exemplu de risipire iresponsabilă a banului public și poate nu ar strica ca actuala guvernare să facă niște controale pentru a vedea cum s-au cheltuit banii contribuabililor acolo.

Odată ajuns pe centura Rădăuțiului, am asistat la un moment artistic à la Gheorghe Flutur care nu a mai scris cu oi pe dealuri, nici nu a comandat un bust în gheață al premierului, dar a invitat o tânără să-i interpreteze la vioară Primului Ministru, „Balada” lui Ciprian Porumbescu. Având în vedere că această compoziție a fost interpretată ultima oară public la mormântul Arhiepiscopului Pimen, ne întrebăm  retoric dacă nu am asistat cumva la înmormântarea politică simbolică a PNL-ului și implicit a lui Gheorghe Flutur? În rest, nu s-a mai întâplat nimic. Au făcut promisiuni și au plecat mai departe.

Ajuns la Vatra Dornei, premierul a crezut de cuviință să facă referire la centrala pe gaz a orașului, considerând că este depășită moral și i s-a părut lipsit de logică că o asemenea investiție a fost făcut acolo, deși orașul nu are gaz. Îi amintim domnului Orban că însuși protejatul său, Gheorghe Flutur, cât a fost ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale a oprit traversarea conductei de gaz dinspre Pojorâta spre Vatra Dornei, în acel moment decizia aflându-se în mâna lui. Or acest aspect a fost rezolvat tot de noi, cei de la PSD, când am fost la guvernare. E rușinos să conduci un guvern și să nu te informezi înainte de a vorbi, domnule Orban!

Cu ce s-a mai remarcat Primul Ministru? Cu încercarea de a da vina exclusiv pe medici pentru transformarea Sucevei în Lombardia României. Acest demers a fost de-a dreptul perfid, laș și lipsit de orice urmă de bun simț. Cum să faci așa ceva când nu le-ai oferit nimic medicilor ca să poată lupta cu epidemia de COVID-19? Cum să ai curajul să afirmi așa ceva când tu știai din luna ianuarie cu ce urmează să te confrunți, dar ai preferat să te pregătești de alegeri anticipate decât să miști un deget pentru protejarea sănătății poporului tău? Să faci asta numai pentru a-l exonera pe Gheorghe Flutur de orice vină legată de dezastrul epidemiologic prin care a trecut județul nostru, este lipsit de orice demnitate și suntem siguri că majoritatea sucevenilor au perceput acest mesaj ca pe o jignire adusă lor.

Încheiem acest comunicat arâtând că în urma acestei vizite cu scop pur electoral , nu a rămas nimic concret pentru suceveni decât pozele făcute de premier cu fiecare primar în parte și cu promisiunile de mai bine ale domnului Gheorghe Flutur, promisiuni care coincid cu cele din 2016 și care nici până în ziua de azi nu au fost puse în practică”