Ion Lungu: ”Podul UNIRII de peste apa Sucevei a trecut testul viiturii!!”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat luni că a inspectat o parte dintre obiectivele de investiții ale municipalității și s-a declarat mulțumit de faptul că Podul Unirii nu a avut de suferit ca urmare a viiturilor care au trecut pe sub el.

”În primul rând, lucrările la Ruta Alternativă Suceava-Botoșani: se lucrează la tronsonul dintre Podul Unirii și strada Mirăuți.

Am verificat și lucrarea de la pod, la apărarea de maluri care a fost afectată de apa mare. A fost refăcută, structura de rezistență a podului nu a avut de suferit. Podul a trecut testul cu bine la viitura cu ocazia inundației de săptămâna trecută.”, a spus Ion Lungu.

De asemenea el a verificat și lucrările la Zona de Agrement de pe malul râului Suceava. ”Apa s-a retras și am început să montăm granitul (dimineață am avut o discuție cu reprezentanții firmei care lucrează la documentația de consolidare a malurilor și i-am rugat să o finalizeze cât mai repede)”, a ținut să precizeze primarul Sucevei.

Celelalte investiții la care s-au efectuat verificări sunt: Autobaza electrică; Grădiniță Burdujeni sat; Reabilitarea străzilor Vasile Pârvan și Crângului din Burdujeni sat; Extinderea gazului metan în Burdujeni sat; Centru Multifuncțional Ițcani (cu sediul la primăria Ițcani); Modernizare ștrand; Grădiniță zona centrală str. Dobrogeanu Gherea; Apă și canalizare în Cartier Tătărași și Modernizarea Piață cu parcare subterană George Enescu.

La final Ion Lungu a concluzionat că ”se lucrează binișor. Din păcate, pe toate șantierele forța de muncă este subdimensionată. Monitorizăm constructorii să termine la timp lucrările câștigate la licitație!”