Ion Lungu: ”Podul UNIRII de peste apa Sucevei a trecut testul viiturii!!”


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat luni că a inspectat o parte dintre obiectivele de investiții ale municipalității și s-a declarat mulțumit de faptul că Podul Unirii nu a avut de suferit ca urmare a viiturilor care au trecut pe sub el.

”În primul rând, lucrările la Ruta Alternativă Suceava-Botoșani: se lucrează la tronsonul dintre Podul Unirii și strada Mirăuți.

Am verificat și lucrarea de la pod, la apărarea de maluri care a fost afectată de apa mare. A fost refăcută, structura de rezistență a podului nu a avut de suferit. Podul a trecut testul cu bine la viitura cu ocazia inundației de săptămâna trecută.”, a spus Ion Lungu.

De asemenea el a verificat și lucrările la Zona de Agrement de pe malul râului Suceava. ”Apa s-a retras și am început să montăm granitul (dimineață am avut o discuție cu reprezentanții firmei care lucrează la documentația de consolidare a malurilor și i-am rugat să o finalizeze cât mai repede)”, a ținut să precizeze primarul Sucevei.

Celelalte investiții la care s-au efectuat verificări sunt: Autobaza electrică; Grădiniță Burdujeni sat; Reabilitarea străzilor Vasile Pârvan și Crângului din Burdujeni sat; Extinderea gazului metan în Burdujeni sat; Centru Multifuncțional Ițcani (cu sediul la primăria Ițcani); Modernizare ștrand; Grădiniță zona centrală str. Dobrogeanu Gherea; Apă și canalizare în Cartier Tătărași și Modernizarea Piață cu parcare subterană George Enescu.

La final Ion Lungu a concluzionat că ”se lucrează binișor. Din păcate, pe toate șantierele forța de muncă este subdimensionată. Monitorizăm constructorii să termine la timp lucrările câștigate la licitație!”


Intră acum și în grupul de