Viceprimarul Sucevei Marian Andronache propune ca în loc de traversare între spitalul nou și cel vechi să fie transformat spitalul vechi în Spital de boli infecțioase de sine stătător


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul PMP al Sucevei, Marian Andronache, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că ar fi necesar ca în fiecare județ să fie un spital de boli infecțioase pentru că după pandemia cu noul coronavirus ar urma să apară alt virus mai puternic.

„Nici bine nu s-a terminat cu acest virus și se discută că apare altceva, un alt virus, mai puternic. Lucrurile astea se vor întâmpla de acum încolo. Așa spun epidemiologii. Tot apar”, a spus Andronache.

El consideră că la Suceava e nevoie de spital de boli infecțioase.

„Eu zic că ne trebuie spital de boli infecțioase. Ați văzut că în spitalele de boli infecțioase doctorii au fost mult mai bine pregătiți pentru că doctorii de acolo sunt de meserie infecțioase, nu o secție într-un spital județean. Cred că trebuie să avem în fiecare județ un spital de boli infecțioase pentru vremurile care urmează, cu speranța să nu avem nevoie de așa ceva”, a spus Andronache.

Viceprimarul consideră că în loc să fie făcută o traversare între cele două spitale din Suceava, cel nou și cel vechi, ar fi mai bine ca spitalul vechi să fie transformat în spital de sine stătător de boli infecțioase.

„Hai să facem spitalul vechi spital de boli infecțioase. Cu conducere separată. Avem loc unde să ne extindem, să mai facem laboratoare, să aducem aparatură pentru că imediat are cine să vină și cu computer tomograf și cu RMN sau cumpărăm să avem totul în spitalul vechi în așa fel încât să nu mai traversăm. Păi la câți bani dăm pe acea pasarelă eu zic că putem dota un laborator cu ce avem nevoie pentru a nu mai face această tura-vura între cele două spitale”, a spus Andronache.

El a menționat că aceasta ar fi o soluție pe care o propune pentru a rezolva situația.


Intră acum și în grupul de