Marian Andronache propune desființarea peluzelor stradale, lărgirea străzilor și crearea de piste de bicicletă: Vremea peluzelor stradale a trecut. Ai unde să plantezi flori, în parcuri, în tot felul de locații.


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul PMP al municipiului Suceava, Marian Andronache, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că soluția pentru pistele de bicicletă este ca acestea să fie create separate de trotuar prin desființarea peluzelor stradale acțiune care va permite și lărgirea străzilor.

„Zilele astea s-a început cu acele piste de biciclete. Eu nu văd soluția așa”, a spus Andronache.

El a spus că străzile, bulevardele, în momentul acesta, sunt întreținute, se plantează flori, dar a subliniat că chiar dacă este iubitor de spații vezi, vremea peluzelor stradale a trecut.

„Să luăm acele peluze până în trotuar și acolo să facem acele piste de biciclete. Acolo lărgim străzile”, a spus viceprimarul.

El a arătat că ar fi trebuit luată o măsură curajoasă de la început, când s-a făcut modernizarea bulevardului principal pe fonduri europene.

„De la bun început trebuia făcut așa. Să ai o intrare grandioasă când intri în oraș, cu platani plantați, pista de bicicletă, ori trotuarul imediat lângă stradă și apoi pista, ori invers, dar ea are locul ei”, a spus Andronache.

El a arătat că și stâlpii trebuie mutați.

„Asta s-a spus și atunci. Că avem stâlpii. Care e problema? Nu putem muta un stâlp? Nu mai avem troleibuze, deci stâlpii din beton sunt folosiți doar pentru iluminatul public. Peluzele trebuie să dispară, pentru că ai unde să plantezi flori, în parcuri, în tot felul de locații”, a spus Andronache.

El a explicat că astfel s-ar putea amenaja piste pentru biciclete de la intrarea dinspre Fălticeni până la ieșirea dinspre Botoșani, dar și în cartierul George Enescu.

Andronache a arătat că ceea ce se face acum e o soluție de moment, doar pentru a se demarca mai clar pista de pe trotuar.

„Pistele sunt înguste. Poate că nu ar trebui să fie pe pavele. Pista de biciclete trebuie să fie lisă, să fie turnată dintr-un asfalt foarte-foarte fin. Trebuie venit cu altceva. Cu o pistă separată de trotuar”, a conchis Marian Andronache.


Intră acum și în grupul de