Deputatul PNL Ioan Balan îndeamnă antreprenorii din regiunea Nord Este să depună proiecte serioase ca să aducă cât mai mulţi bani nerambursabili în zonă: Banii pentru investiţiile IMM-urilor nu se vor acorda după principiul „primul venit, primul servit”, ci în funcţie de calitatea proiectelor şi de efectele pozitive ale acestora


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, este convins că operatorii economici din Moldova nu au avut niciodată la dispoziţie atâtea oportunităţi de finanţare a afacerilor ca în anul 2020, banii nerambursabili puşi la dispoziţie de Guvernul PNL putând să fie utilizaţi atât pentru dezvoltarea firmelor, extinderea producţiei, pentru creşterea numărului de locuri de muncă, cât şi pentru îmbunătăţirea produselor şi serviciilor fabricate în România:

”Aproape în fiecare lună din acest an, Guvernul liberal a deschis apeluri de proiecte pentru firmele româneşti, punând la dispoziţie granturi şi scheme de ajutor, care merg de la câteva zeci de mii de euro şi până la peste 1 milion de euro. Banii sunt nerambursabili, adică nu se restituie de către cei care îi obţin! Cu ajutorul acestor tipuri de instrumente financiare au crescut şi s-au consolidat firmele din cele mai dezvoltate state din Uniunea Europeană şi ar fi foarte bine şi pentru noi să facem la fel şi să profităm de această oportunitate”, a spus Ioan Balan.

Potrivit acestuia, miliardele de euro prin care Guvernul PNL susţine economia din ţara noastră în prezent, trebuie să producă transformări majore ca economie şi ca societate.

„ Aceşti bani gratuiţi trebuie să conducă la fabricarea unor produse româneşti de mai bună calitate, la preţuri poate mai mici şi mai competitive pe piaţă şi la o majorare substanţială a salariilor din sectoarele productive. Da. Numai investiţiile aduc cu ele productivitate mai mare şi salarii mai mari!”, a declarat Ioan Bălan.

El a făcut apel firmelor din Suceava, din Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău sau Vaslui să nu piardă niciun moment, ci să elaboreze proiecte serioase şi acceseze toţi banii puşi la dispoziţie de Guvernul liberal. „Banii pentru investiţiile IMM-urilor nu se vor acorda după principiul „primul venit, primul servit”, ci în funcţie de calitatea proiectelor şi de efectele pozitive pe care acestea le vor avea pentru economie şi pentru societate. Mi-aş dori să aflu la sfârşitul competiţiei de proiecte că cele mai multe milioane de euro au fost câştigate de Moldova!”, a menționat deputatul liberal.

Ioan Bălan a subliniat că este pentru prima dată după aderarea României la Uniunea Europeană când o parte consistentă din fondurile pentru dezvoltare regională şi coeziune merg prioritar către zone mai puţin dezvoltate ale României, aşa cum este din păcate zona Moldovei.

„În anii precedenţi, puţinele programe de sprijinire a mediului economic desfăşurate în ţara noastră s-au concentrat tot pe zonele dezvoltate ale ţării – Bucureşti-Ilfov sau Vest – iar către firmele din Moldova sau Oltenia, acolo unde firmele ar fi avut mare nevoie de sprijin, banii nu au ajuns aproape niciodată.  Aşa se face că decalajele de dezvoltare între regiunile ţării, în loc să scadă, s-au adâncit şi mai tare în ultimii ani. Acum, în anul 2020, este momentul cel mai prielnic ca să inversăm acest ritm de dezvoltare şi de creştere economică şi să dăm speranţă moldovenilor că ţara se devoltă echilibrat, pentru toţi românii”, a conchis Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de