Președintele Asociației „Casa lui Patrocle”, Roxana Ciornei: Nu cred că voi fi contemporană cu Poliția Animalelor la Suceava//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele Asociației „Casa lui Patrocle”, Roxana Ciornei, a declarat, luni seara, la Analiza de Seară de la News Bucovina că nu crede că va fi înființată prea curând Poliția Animalelor.

„Eu, oricât de optimistă sunt, nu cred că voi fi contemporană cu Poliția Animalelor la Suceava”, a declarat Roxana Ciornei.

Ea a explicat că, în principal, legea în baza căreia urmează să se înființeze această Poliție a Animalelor nu este bine structurată și nu are prevederi care să vină în susținerea bunăstării animalelor.

„Dacă se găsește un câine într-o situație dificilă, ce face Poliția locală cu câinele? Concret, pentru că vorbim de lucruri concrete”, a spus Ciornei.

Ea crede că este mult de muncit până va exista un asemenea serviciu în țară.

„Ar trebui schimbată legea, ar trebui clarificată Legea 205/2004 și apoi să înființăm Poliția Animalelor. Legea asta e varză. Dacă aveți un vecin care bate un cal, la a doua abatere, adică la a doua bătaie, Poliția împreună cu DSVSA au voie să ia calul în custodie. Deci, la prima bătaie, chiar dacă bate calul până leșină, autoritățile nu au voie să facă absolut nimic”, a spus Roxana Ciornei.

Analiza de seară – invitat Roxana Ciornei

Cât de om să fii să lași un câine să moară sub ochii tăi? Și totuși în județul Suceava se poate….mai exact, la SIRET!

Gepostet von NewsBucovina.ro am Montag, 27. Juli 2020

Ea a mai spus că primește foarte multe mesaje de la locuitori din diferite zone din județ care reclamă numărul mare de câini fără stăpân și a arătat că, potrivit legii, fiecare primărie trebuie să preia câinii în adăpost, dar că asemenea adăposturi nu au fost înființate de primăriile din județ.

Roxana Ciornei a mai declarat că este pentru o acțiune de sterilizare în masă a câinilor și că solicită Primăriei Suceava să facă o asemenea acțiune împreună cu o asociație specializată arătând că este o soluție mai bună decât aglomerarea adăpostului din municipiu.

Ea a explicat că hingherii strâng de pe străzi cei mai cuminiți câini, puii, dar nu și pe cei agresivi care ar trebui primii să fie introduși în adăpost.

În cadrul emisiunii Roxana Ciornei a prezentat cazul câineului găsit la Siret subnutrit și care este acum sub îngrijire medicală, dar cu prognostic rezervat.

Ea a mai spus că membrii asociației sunt revoltați că sunt foarte mulți câini care sunt împușcați și a arătat că vânătorii se prevalează de o lege care le permite împușcarea câinilor hoinari.

Roxana Ciornei și-a exprimat dezamăgirea că doar în România s-a inventat termenul de câine hoinar care să poată fi împușcat, în timp ce în celelalte țări ale UE câinii sunt cu stăpân, sau fără stăpân.

Mai mult președintele Asociației „Casa lui Patrocle” a prezentat cazul otrăvirii unor piscici în zona Gura Humorului arătând că potrivit rezultatelor de laborator acestea au fost otrăvite cu o substanță care este interzisă comercializării în UE și implicit în România din 2008.

Ea a arătat că, cu toate că a înregistrat video o femeie care recunoaște că le-a otrăvit, Poliția Suceava încă nu a găsit vinovatul pentru folosirea acestei substanțe.

Roxana Ciornei a spus că are, în general, o cooperare bună cu Poliția Suceava, în special cu comisarul șef Ionuț Epureanu și a exemplificat cu cazul unor cai maltratați și care au fost salvați de asociație împreună cu Poliția și a fost pentru prima dată în țară când proprietarii cailor au fost reținuți.

Ea  a mai spus că asociația pe care o conduce este copleșită de cereri din partea sucevenilor și că încearcă să răspundă la toate, dar le cere acestora să transmită și fotografii și filmări cu animale aflate în dificultate pentru a putea fi salvate.

Ciornei a mulțumit tuturor celor care sprijină cu fonduri sau cu bunuri asociația pentru că doar în acest fel va putea să continue activitatea.


Intră acum și în grupul de