Balan: Numărul primarilor din PSD Suceava care doreau să vină la PNL a fost de două ori mai mare decât cei care au fost acceptați. Nu vom face majoritate în CJ Suceava cu PSD


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că numărul primarilor din PSD care și-ar fi dorit să candideze din partea PNL la aceste alegeri locale este de două ori mai mare decât cel al primarilor care au fost acceptați de PNL.

Bălan a spus că PNL a preluat mai mulți primari care au fost membri PSD, fără să precizeze numărul, dar că sunt cu mult mai puțini decât primarii pe care PSD i-a transferat de la PNL în 2014 cu celebra ordonanță 55.

„Sunt mult mai puțini decât ne-au luat nouă PSD în 2014. Atunci au fost luați mercato, adică plătiți. Astăzi, au fost luați din convingere. Oamenii au simțit că nu au nicio legătură cu zona PSD unde activau roșii și au zis că vin la noi pentru că aici pot realiza performanță alături de noi și în echipa noastră, performanță nu atât politică, ci administrativă, în localitățile lor”.

El  consideră ca aceste candidaturi vor influența pozitiv campania electorală a lui Gheorghe Flutur.

„Deși unii vor să o prezinte, într-o anumită manieră, ca negativ, eu o văd pozitiv. Pozitiv și prin prisma oamenilor din localitățile respective. Să știți că au fost întâlniri acolo cu Gheorghe Flutur în calitatea de candidat pentru un nou mandat și oamenii au fost cei care le-au cerut primarilor să vină alături de candidatul Gheorghe Flutur. Așa a pornit”, a spus Bălan.

 El a menționat că au fost acceptați în echipa PNL primarii care s-au alăturat valorilor liberale.

Ioan Bălan a estimat că la alegerile locale PNL va obține un număr suficient de voturi pentru ca Gheorghe Flutur să fie reales președinte al CJ Suceava, iar PNL să dețină majoritatea voturilor în Consiliul Județean.

El a arătat că dacă PNL nu va reuși să obțină jumătate din numărul consilierilor județeni, majoritatea va fi formată fără PSD.

„Vă spun că sigur nu vom face majoritate cu PSD pentru că e adversarul nostru tradițional”, a spus Bălan.

Vicepreședintele regional al PNL a recunoscut că și-ar fi dorit să candideze din partea PNL mult mai mulți dintre primarii PSD actuali.

„Recunosc că nu am luat pe toți cei care au dorit să vină la noi”, a spus Ioan Bălan care a menționat că și-au manifestat intenția de două ori mai mulți primari PSD decât cei care au fost preluați la PNL și că au fost refuzați pentru că în respectivele zone PNL are oameni pe care se bazează în punerea în aplicare a strategiei de dezvoltare a județului.


Intră acum și în grupul de