Deputatul PSD Alexandru Rădulescu: PSD a inițiat o lege ca profesorii să primească un stimulent financiar de risc după ce, în dispreț total la adresa cadrelor didactice, Guvernul PNL nu le asigură măști de protecție

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a anunțat, joi, că pentru a sprijini personalul didactic și auxiliar, parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege prin care să fie asigurat un stimulent financiar de risc acestor categorii profesionale în condițiile în care Guvernul PNL nu se preocupă de cadrele didactice.

„Ca în timpul oricărei guvernări liberale profesorii sunt ținta discriminării acesteia. Ghinion! – cum ar spune liderul de drept al liberalilor, președintele Klaus Iohannis, cu un dispreț total la adresa cadrelor didactice din rândul cărora, el însuși, face parte. Ghinion, pentru profesori guvernul PNL nu găsește resursele pentru creșterea salarială prevăzută de guvernarea PSD pentru acest început de an școlar. Ghinion, guvernul PNL nu poate pune în mod gratuit, la dispoziția profesorilor,  măști de protecție așa cum s-a făcut în cazul altor categorii profesionale”, a arătat deputatul Rădulescu.

El a spus că, în schimb, PSD demonstrează, ca întotdeauna, că respectul față de cadrele didactice, protecția fizică și materială a acestora sunt o prioritate.

„Astfel parlamentarii social-democrați au promovat un proiect legislativ prin care cadrele didactice să primească un stimulent financiar de risc. Din cauza haosului guvernării liberale în acest început de an școlar profesorii și personalul auxiliar  din școli se vor confrunta cu un risc accentuat de contaminare cu coronavirus. Din acest motiv inițiativa legislativă a PSD prevede ca profesorii să primească 2000 de lei /lună și personalul auxiliar 1500 de lei/lună pe timpul stării de alertă sau de urgență așa cum a primit și personalul medical tot la inițiativa parlamentarilor social-democrați”, a menționat deputatul sucevean.