Bogdan Codreanu demisionează din conducerea PMP Suceava și forțează demisia întregii conduceri a organizației județene


Intră acum și în grupul de

Bogdan Codreanu, fostul candidat PMP la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, ales din nou primar al comunei Pojorâta, a demisionat, joi, din funcția de prim vicepreședinte al organizației PMP Suceava asumându-și astfel eșecul în alegerile pentru Consiliul Județean.

Surse din PMP Suceava au declarat pentru News Bucovina că Bogdan Codreanu și-a depus demisia din funcție.

Potrivit surselor citate, Bogdan Codreanu își asumă astfel rezultatul votului și înfrângerea în competiția electorală pentru președinția CJ Suceava.

Totodată, Bogdan Codreanu se așteptă ca și ceilalți membri ai conducerii organizației județene PMP Suceava să-și asume, prin demisie, eșecul.

În fapt, primarul din Pojorâta își dorește ca o nouă conducere a organizației PMP Suceava să fie numită înaintea alegerilor parlamentare care să stabilească și lista de candidați în condițiile în care PMP Suceava se așteaptă să câștige un fotoliu de senator și unul de deputat.

Acțiunea lui Bogdan Codreanu are șanse mici de reușită pentru că președintele PMP Suceava, Marian Andronache, consideră că a depășit ținta stabilită pentru alegerile locale, respectiv obținerea a minim 10 la sută din voturi și accederea în Consiliul Județean Suceava.

De fapt, Marian Andronache poate spune că PMP este la Suceava a treia forță politică importantă, după PNL și PSD.

Pe de altă parte, surse convergente au explicat că gestul lui Bogdan Codreanu ar putea avea legătură însă cu o eventuală colaborare între PNL și PMP în Consiliul Județean Suceava și că lui Codreanu i s-ar fi cerut demisia din fruntea organizației județene PMP Suceava ca un gest reparator pentru că acesta a avut în campania electorală atacuri „nelalocul lor” și „fără argumente” față de președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, președinte ales al Consiliului Județean Suceava.


Intră acum și în grupul de