Ioan Bălan, mulțumit că PNL Suceava a reușit performanța să câștige președinția și majoritatea în Consiliul Județean, dar recunoaște că este nemulțumit că s-au pierdut câteva localități importante


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că organizația județeană PNL Suceava este printre puținele din țară care au reușit să câștige și președinția și majoritatea în Consiliul Județean, dar recunoaște că în unele localități PNL a pierdut pentru că a avut candidați primari în funcție care nu mai erau doriți de comunitățile lor.

 Ioan Bălan a spus că rezultatul obținut de PNL Suceava în alegerile locale îl mulțumește pe de o parte și îl nemulțumește pe de altă parte.

„Sunt foarte mulțumit pentru că am câștigat președinția Consiliului Județean și avem majoritate singuri în Consiliul Județean. Suntem printre puținele județene din țară unde s-a realizat această performanță”, a spus liderul liberal.

El a adăugat că PNL și-ar fi dorit să reușească această performanță și la Primăria Suceava.

„Ne-am fi dorit ca același lucru să se întâmple și la Primăria Municipiului Suceava și, de ce nu, la toate celelalte primării, dacă s-ar fi putut”, a spus Ioan Bălan.

Parlamentarul sucevean a recunoscut că este nemulțumit pentru faptul că PNL a pierdut câteva localități importante unde a avut candidați primarii în funcție.

El a explicat că este destul de greu ca atunci când stabilești candidatul la funcția de primar într-o localitate să nu îl pui pe primarul în funcție chiar dacă analizele arată că cetățenii nu-și mai doresc continuitate cu respectivul primar.

Balan a mai declarat că existau analize care indicau că și la Salcea și la Mitocu Dragomirnei, candidații liberali nu aveau cea mai bună poziție.

Deputatul Ioan Bălan, LIVE la Subiectul Zilei

PNL Suceava e în plină fierbere după alegerile locale. 2024 e ținta așteptată de toată lumea! Ioan Bălan LIVE la Subiectul Zilei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 15 octombrie 2020

Liderul liberal sucevean a menționat că în cazul primarilor care au părăsit PSD și au candidat din partea PNL a existat o analiză și că s-a considerat că acești primari sunt capabili, dar nu au beneficiat de niciun sprijin din partea partidului pe care l-au reprezentat, iar acum, alături de echipa PNL și Gheorghe Flutur, s-a dat o șansă de dezvoltare acelor localități.

Ioan Bălan a subliniat că pentru PNL Suceava, Gheorghe Flutur reprezintă în continuare o „locomotivă”.


Intră acum și în grupul de