Ioan Bălan: În următoarea perioadă nu mai există scuza că nu sunt bani. Validarea noilor aleși locali va fi dată de capacitatea lor de a scrie proiecte eligibile și a le finanța


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că o administrație locală liberală va trebui completată cu o guvernare liberală pentru a exista coerență în actul administrativ pentru realizarea și finanțarea de proiecte pentru comunități și, în acest sens, el a spus că este încrezător cu PNL va la obține jumătate din mandatele de parlamentarii din județul Suceava.

Potrivit lui Bălan, locul doi pe lista PNL pentru Senat este perfect eligibil și crede că PNL va putea obține și cinci locuri de deputați.

„Eu spun că avem șanse la patru-cinci deputați și doi senatori”, a spus Ioan Bălan care a argumentat că se bazează pe analiza rezultatelor PNL din alegerile locale.

Deputatul Ioan Bălan, LIVE la Subiectul Zilei

PNL Suceava e în plină fierbere după alegerile locale. 2024 e ținta așteptată de toată lumea! Ioan Bălan LIVE la Subiectul Zilei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 15 octombrie 2020

El a subliniat că așa cum a spus și în campania electorală pentru alegerile locale se dorește realizarea unei axe autorități locale-Guvern-Președinție-Bruxelles.

„Suntem în paradigma asta a finanțărilor europene extrem de generoase pentru România și trebuie să facem tot ce ține de PNL, de administrația județeană, de guvernarea PNL, de membrii din guvern. Ne așteaptă un an destul de greu și din cauza acestei pandemii, dar și din multitudinea de proiecte ce vor trebui depuse în perioada următoare”, a spus Bălan.

Deputatul liberal sucevean consideră că perioada următoare de accesare de fonduri pe proiecte, în special cu finanțare europeană, va fi testul pentru validarea noilor aleși locali.

„Validarea primarilor, a președinților de consiliu județean pentru perioada următoare va fi capacitatea de a scrie proiecte, de a le susține și de a le finanța. Nu mai există scuza că nu sunt bani. Banii europeni sunt aproape mai mulți decât putem noi accesa”, a conchis Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de