Mirela Adomnicăi (PSD): Guvernul PNL a făcut într-un an o datorie publică cât s-a făcut în total în primii 22 de ani de la revoluție. Va fi foarte rău în 2021 și în anii următori cu o guvernare de dreapta//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD Suceava la Camera Deputaților, Mirela Adomnicăi, a declarat, vineri la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că alegerile din 6 decembrie sunt foarte importante mai ales că vor urma patru ani fără niciun fel de alte runde de alegeri.

Ea a atras atenția că dacă PNL va rămâne la guvernare situația se va înrăutăți pentru că au luat măsuri în disprețul cetățenilor în campania electorală când se presupune că partidele sunt mai atente cu electoratul și se gândește ce ar putea urma dacă va rămâne o guvernare de dreapta.

„Deja am văzut informații legate de deficitul bugetar și tăierile de salarii. Noi am mai traversat în 2010 un asemenea moment, cu 25 la sută tăieri de salarii și disponibilizări”, a spus Adomnicăi.

Ea a arătat că acesta este doar începutul, mai ales că nu a fost prezentat niciun proiect de buget de stat pentru anul 2021.

Mirela Adomnicăi a adăugat că deja deficitul bugetar estimat de guvernanți depășește 9 la sută din PIB, iar împrumuturile depășesc 100 de miliarde de euro.

„Într-un an de guvernare, PNL a îndatorat România cu cât a fost îndatorată această țară în primi 22 de ani de la Revoluție. Un an cât 22 de ani de datorie publică”, a spus candidatul PSD.

Mirela Adomnicăi a explicat că în condițiile acestea de îndatorare publică, că se iau măsuri „în disprețul cetățenilor” se poate previziona că „va fi foarte rău în 2021 și în anii următori cu o guvernare de dreapta”.

Ea a subliniat că dacă va prelua guvernarea după aceste alegeri PSD va face ceea ce a făcut timp de 15 ani cât a guvernat după ce a preluat „moșteniri” lăsate de guvernări de dreapta, respectiv măsuri economice în urma cărora indicatorii economici au fost pozitivi, regăsiți în creștere economică, în creșteri ale veniturilor și nu cu tăieri de salarii sau pensii.

Mirela Adomnicăi a mai declarat că dincolo de guvernarea proastă a PNL există și contextul mondial al crizei economice și sanitare, iar minusurile acumulate în această perioadă vor fi mult mai greu de recuperat în perioad a următoare.

„O guvernare de stânga, dincolo de faptul că va atenua aceste descreșteri economice este nevoită chiar și prin doctrina partidului să asigure protecția socială din care, din păcate, vor avea nevoie tot mai mulți”, a spus candidatul PSD.


Intră acum și în grupul de